banner
banner
banner
banner

RΑΜ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

RΑΜ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνέντευξη με τον διευθυντή πωλήσεων της RAM επε.

Η πρώτη εμπορική παραγωγή λογισμικού της RAM, πίσω στο ΄86, ήταν ένα πρόγραμμα διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου χοιροτροφικής μονάδας. Τότε που οι υπολογιστές αποθήκευαν στοιχεία σε δισκέτες. Έκτοτε καθ’ όλη την 30χρονη ιστορία της η RAM ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών που σχετίζονται με τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, είτε πρωτογενή, είτε μεταποιητικό.

Αναπτύξαμε εφαρμογές για καταρτισμό σιτηρεσίων, διαχείριση μονάδων γαλακτοπαραγωγής αγελάδων, σύστημα αυτόματης διατροφής αγελάδων με ηλεκτρονική αναγνώριση. Με μικρή όμως διείσδυση στην αγορά. Στρέψαμε λοιπόν την προσοχή μας σε περισσότερο βιομηχανοποιημένους τομείς και αναπτύξαμε εφαρμογές για βιομηχανίες που εκμεταλλεύονται το προϊόν του πρωτογενούς τομέα.

Σημαντικές εφαρμογές ενδεικτικά είναι το σύστημα συγκέντρωσης γάλακτος που λειτουργεί στον όμιλο ΤΥΡΑΣ ( Όλυμπος, Ροδόπη) στην Ελλάδα αλλά και στη Ρουμανία και Βουλγαρία. Οι εφαρμογές μας όλες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και συγχρονισμό με τα ERP συστήματα που υπάρχουν στους πελάτες μας.

Χαρακτηριστική είναι η εφαρμογή συγκέντρωσης και διάθεσης βάμβακος που λειτουργεί στον όμιλο Κ.Β. Μάρκου και σε άλλα εκκοκκιστήρια. Η εφαρμογή είναι συνδεδεμένη με τις κατά τόπους πλάστιγγες και διαχειρίζεται όλο το κύκλωμα παραλαβής, συμβολαίων, αυτοτιμολόγησης παραγωγών, απαλλακτικών ΦΠΑ, πληρωμών, πώλησης και ενδοδιακίνησης για τον όμιλο. Όλοι οι τερματικοί σταθμοί έχουν την δυνατότητα να παράγουν τα έγγραφα τους ( τιμολόγια, συμβόλαια, επιταγές κλπ) είτε βρίσκονται συνδεδεμένοι ( online) είτε εκτός σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κ.Β. Μάρκου είναι το ERP Atlantis.

Άλλες εφαρμογές που έχουμε αναπτύξει είναι η διαχείριση της συγκέντρωσης φρούτων και η διαλογή τους, η διαχείριση της διατήρησης προϊόντων ψυγείου ( Αγροτικά προϊόντα) καθώς και η συγκέντρωση δημητριακών.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το πρώτο χοιροστάσιο που μηχανογραφήσαμε. Η τεχνολογία μας επέστρεψε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας στο «σύννεφο». Δημιουργήσαμε λοιπόν το Cloudfarm, ένα δικτυακό τόπο, όπου έχουμε αναπτύξει τη διαχείριση του χοιροστασίου σε μορφή cloud και φυσικά σε συνδρομητική μορφή.

Στόχος μας είναι οι μικρές χοιροτροφικές μονάδες . Τους παρέχουμε ένα εργαλείο διαχείρισης και κοστολόγησης της παραγωγής τους ισάξιο και σε ορισμένα σημεία καλύτερο από αυτά που έχουν οι μεγάλοι ανταγωνιστές τους σε μηδαμινό κόστος. Γιατί ο τρόπος χρέωσης της συνδρομής είναι ο ίδιος για όλους 1€/παραγωγική χοιρομητέρα ενός έτους.150€/ έτος για μια 150άρα μονάδα.

Στο σύννεφο έχουμε αναπτύξει και εφαρμογή καταρτισμού σιτηρεσίων ελάχιστου κόστους. Είναι μια πιο ειδικευμένη εφαρμογή που όμως και αυτή παρέχεται με τη μορφή της ενοικίασης ( αγοράζεις έναν αριθμό χρήσεων με το αντίστοιχο αντίτιμο).

Φυσικά λόγω της μορφής τους ( Cloud) αυτές οι εφαρμογές μπορούν να διαθέτουν διεθνώς και αυτή είναι μια προσπάθεια στην οποία θα επικεντρωθούμε για το 2015. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε δύο ακόμη διαδικτυακές εφαρμογές. Μία σε συνεργασία με τον Όμιλο Τυράς, που αφορά την αξιολόγηση των αγελαδοπαραγωγικών  μονάδων και την τήρηση NonGMO υποχρεώσεων αυτών. Γίνονται πλήρεις καταγραφές της ποιότητας και ποσότητας γάλακτος καθώς και κατανάλωσης τροφής και άλλων εξόδων. Ελπίζουμε αυτό το σύστημα διαχείρισης μονάδων να επεκταθεί και σε μονάδες που ενδιαφέρονται να τηρήσουν στοιχεία κοστολογικά για την παραγωγή τους που δεν συνεργάζονται με τον όμιλο.

Η δεύτερη εφαρμογή γίνεται σε συνεργασία με την ΒΙΟΛΑΡ ΑΕ. Πρόκειται για μια επίσης διαδικτυακή εφαρμογή για την καταγραφή και παρακολούθηση του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών ομάδας παραγωγών.

Related posts