banner
banner
banner
banner

Μύδια με κόκκινη σάλτσα

Μύδια με κόκκινη σάλτσα

Τα μύδια οι περισσότεροι τα γεύονται αχνιστά ή μυδοπίλαφο. Τολμήστε να τα δοκιμάσετε σε συνδυασμό με κόκκινη σάλτσα! Γρήγορη, εύκολη συνταγή και υγιεινή συνταγή, που μυρίζει θάλασσα και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 500γρ μύδια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε καλά τα μύδια, τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο απ΄ το ζουμί που έχουμε κρατήσει, το θυμάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε και το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν. Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό. Συνοδεύουμε με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.

Tip: Στο ζουμί που έχουμε κρατήσει μπορούμε να βράσουμε ζυμαρικά.

Related posts