banner
banner
banner
banner

Λιγκουίνι με τόνο,

Λιγκουίνι με τόνο,

Λιγκουίνι με τόνο, λιαστή ντομάτα & λευκό κρασί.

Μια ασυνήθιστη συνταγή για το αγαπημένο σας λιγκουίνι γεμάτη αρώματα μεσογείου και γεύσεις που ξεχωρίζουν!

Υλκά

  • 500γρ λιγκουίνι
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε καλά αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι από τον τόνο, βάζουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να μην κολλάει το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τον τόνο και τις λιαστές ντομάτες. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σβήνουμε την εστία και αφού δοκιμάσουμε αλατοπιπερώνουμε αναλόγως με τις προτιμήσεις μας.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε λάδι για να μην κολλήσουν. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε τη σάλτσα μας μέσα στα μακαρόνια, χωρίς όμως να τα έχουμε επάνω στη ζεστή εστία, γιατί έτσι τα μακαρόνια απορροφούν τα υγρά της σάλτσας και στεγνώνει πιο γρήγορα το φαγητό.

Σερβίρουμε με το ίδιο λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε στη μαγειρική.

Related posts