banner
banner
banner
banner

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Θα χρειαστείτε :

500γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους αποφλοιωμένες
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. νερό
6 κ.σ. σουσάμι
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας τύπου κέτσαπ
1 κ.γλ. σόγια σος
1 κ.σ. ξύδι μήλου

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν από το νερό και έπειτα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αραιώσει το μέλι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το σουσάμι. Περνάμε μία μία τις γαρίδες πρώτα από το μέλι και μετά κατευθείαν από το σουσάμι. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις γαρίδες με το σουσάμι όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τινάζουμε λίγο κάθε γαρίδα από το υπερβολικό σουσάμι και βάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε κάθε γαρίδα περίπου 3 λεπτά συνολικά αλλάζοντας μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα, προσέχοντας να μην μαυρίσουν. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την σάλτσα κέτσαπ με τη σόγια το ξύδι, μέχρι να δημιουργήσουμε την γλυκόξινη σως μας. Απολαμβάνουμε τις τραγανές γαρίδες βουτώντας τες στη σως ή συνοδεύοντας τες με βραστό ρύζι μπασμάτι.

Related posts