banner
banner
banner
banner

CYCLE SAFARI Ποδηλατικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Safari…στα σουαχίλι σημαίνει ταξίδι και σηματοδοτεί την αναζήτηση της περιπέτειας, τη λαχτάρα για νέες εμπειρίες και την απόλαυση της ζωής. Tο ποδήλατο είναι το μέσο, είναι ο λατρευτός μας σύντροφος, ο φίλος που μας συνοδεύει στις εξορμήσεις, στην ανακάλυψη και μοιράζεται μαζί μας μαγικές στιγμές. Με το Cycle Safari γνωρίζουμε ομορφιές και βιώνουμε την αίσθηση της ελευθερίας που χαρίζει ένα safari με ποδήλατο.

Φανταστείτε να ποδηλατούμε στην ακτογραμμή μιας λίμνης και να διασχίζουμε λιβάδια με μυρωδιές από τα ανθισμένα δένδρα και αγριολούλουδα απολαμβάνοντας μία πανοραμική θέα των γύρω βουνών. Να ακολουθούμε αξέχαστες διαδρομές δίπλα σε παραποτάμια δάση που κρύβουν μυστικές γωνίες άγριας πανίδας. Το φθινόπωρο να βρεθούμε μέσα σε πυκνά δάση όταν τα φύλλα από γιγαντιαίες οξιές αρχίζουν να πέφτουν σκεπάζοντας το έδαφος με ένα πολύχρωμο χαλί!

Τι είναι το Cycle Safari;

Σκοπός του Cycle safari είναι να εξοικειωθεί το κοινό με το ποδήλατο. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που προτιμά να κυκλοφορεί με ποδήλατο παρά με μηχανοκίνητο όχημα. Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς στις πόλεις γιατί πιστεύουμε ότι τελικά μπορούμε να επιτύχουμε έναν πιο υγιεινό αστικό περιβάλλον, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση και ατμοσφαιρική ρύπανση. Έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα την πόλη με ένα πιο χαλαρό τρόπο. Όμως, και η ύπαιθρος προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για ονειρεμένες ποδηλατικές εμπειρίες ειδικά “off road” εκεί που συνήθως τα οχήματα δεν έχουν πρόσβαση.

Το Cycle Safari είναι μια πρωτοποριακή δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι να απολαύσουμε εκδρομές με το ποδήλατο στην ύπαιθρο. Σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε μία ποικιλία από μονοήμερες ποδηλατικές εκδρομές, συνήθως τις Κυριακές, σε λίμνες, ποτάμια, βουνά και δάση, καθώς και κατά τη διάρκεια του έτους κάποιες πολυήμερες. Τα προηγούμενα καλοκαίρια πραγματοποιήθηκαν επταήμερα ποδηλατικά safari στη Λήμνο, στις Κυκλάδες καθώς και διήμερες φθινοπωρινές εξορμήσεις στο Μπέλλες / Κερκίνη και στο Ζαγόρι. Οι δραστηριότητες μας έφτασαν ακόμη και σε «υποδειγματικές» πόλεις της Ευρώπης όπου πραγματοποιήσαμε μοναδικές ποδηλατικές εμπειρίες. Η Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο ήταν ανάμεσα σε αυτές.

Είμαστε τυχεροί στη Θεσσαλονίκη γιατί βρισκόμαστε κοντά στην ύπαιθρο όπου με τις δύο μας ρόδες έχουμε τη δυνατότητα να χαθούμε κυριολεκτικά στα βάθη της φύσης. Η ποδηλασία στην ύπαιθρο μας επιτρέπει να εξοικειωθούμε με το φυσικό περιβάλλον, διεγείροντας τις αισθήσεις μας, έτσι ώστε να απολαύσουμε την απαράμιλλη ομορφιά της κινούμενοι με έναν ρυθμό χαλαρωτικό και αναζωογονητικό ταυτόχρονα. Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα, ποδηλατώντας με καλή παρέα για να γνωρίσουμε μαγευτικούς τόπους που πραγματικά θα μας συναρπάσουν.
CYCLE SAFARI Ποδηλατικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 19 Προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα γούστα και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, από τον αρχάριο ποδηλάτη μέχρι τον πλέον έμπειρο. Πιστεύουμε ότι το ποδήλατο είναι ένα υγιές και οικονομικό μέσο μετακίνησης και θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε και άλλους να συμμετέχουν μαζί μας, ανεξάρτητα από το επίπεδο της εμπειρίας τους στην ποδηλασία.

Ποδηλατικά σαφάρι Θα μας βρείτε στο διαδικτυακό τόπο (website) www.cyclesafari.gr. Εδώ είναι το σημείο αναφοράς όπου θα βρείτε πληροφορίες για τα ποδηλατικά μας safari.
Όταν προγραμματίζεται ένα safari ανακοινώνεται με την αποστολή newsletter, και έτσι με μία επίσκεψη στη σελίδα των προγραμματισμένων safari θα δει κανείς τη περιγραφή και σχετικές πληροφορίες. Από την ίδια σελίδα μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα κρατήσεις on-line. Η εγγραφή γίνεται με μία απλή διαδικασία, μπορεί κανείς να συμπληρώσει το e-mail του στη θέση του newsletter στην αρχική σελίδα. Έτσι θα λαμβάνει τα νέα μας για τα ποδηλατικά safari που προγραμματίζουμε καθώς και για τις άλλες δραστηριότητες μας.

Με σημείο εκκίνησης τη Θεσσαλονίκη τα safari σχεδιάζονται με σκοπό να μεγιστοποιήσουν την ευχαρίστηση από την εμπειρία της ποδηλασίας και με γνώμονα τον πλούτο της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της εκάστοτε περιοχής. Οι διαδρομές επιλέγονται προσεκτικά και οι αποστάσεις διαφέρουν σε κάθε safari όπως περιγράφονται αναλυτικά στη σελίδα της συγκεκριμένης ποδηλατικής εκδρομής. Υπάρχει διαβάθμιση εύκολου, μέτριου και προχωρημένου επιπέδου. Το επίπεδο δυσκολίας εξαρτάται από την επιφάνεια των δρόμων, την απόσταση και τη μορφή των υψομετρικών διαφορών. Σε αρκετές περιπτώσεις το επίπεδο δυσκολίας μπορεί να είναι συνδυασμός αυτών των επιπέδων.

Συνιστούμε η επιλογή του safari να είναι ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας σας.

Για τα περισσότερα ημερήσια safari εκτός Θεσσαλονίκης η μεταφορά γίνεται με λεωφορείο στον προορισμό μας. Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά των ποδηλάτων με trailer. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας ποδήλατο ή αν προτιμάτε να νοικιάσετε ένα από τα ποδήλατα που διαθέτουμε στον στόλο μας για την ημερήσια εκδρομή ή βόλτα. Είναι τύπου “mountain bike” με ρυθμιζόμενη σέλα για κάθε ύψος αναβάτη. Επίσης, διαθέτουν παγουροθήκη και σχάρα.

Κοντά μας η ποδηλασία είναι μία ασφαλής εμπειρία χαράς και ξεγνοιασιάς.

Η βασική προτεραιότητά είναι η ασφάλεια και η καλύτερη δυνατόν διοργάνωση.

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρο συνοδό, όχημα υποστήριξης με οδηγό και πιστοποιημένο τεχνικό ποδηλάτων που μας συνοδεύει διακριτικά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ακόμα και το πρωινό στην εκκίνηση της διαδρομής καθώς και το πλούσιο μεσημεριανό πικνίκ έχει γίνει πλέον θεσμός στα safari μας!

Για τους φίλους μας από την υπόλοιπη Ελλάδα Σχεδιάζουμε πρόγραμμα για διήμερες και τριήμερες εκδρομές με διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να συμμετέχετε και στα πολυήμερα ποδηλατικά safari στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Related posts