banner
banner
banner
banner

Cheesecake – Ιπποφαές

Cheesecake –  Ιπποφαές

Υλικά

Βάση

  • 125γρ. μπισκότα Digestive ( περίπου 8 cookies)
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο

Στρώμα Cheesecake

  • 600γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 85γρ. ζάχαρη άχνη (100ml)
  • Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού

Amaretto – ζελέ

  • 200γρ ιπποφαές, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 3 κουταλιές σούπας άχνη ή καφέ ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές σούπας Amaretto
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 4 φύλλα ζελατίνης (και μερικές σταγόνες κρύο νερό για την ενυδάτωση)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί 24εκ για κέικ με βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Πατάμε το μίγμα μπισκότων πάνω στη βάση και τις πλευρές του ταψιού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα ρίχνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και τα ψήνουμε στη μέση του προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, (δεν πρέπει να ταλαντεύεται πάρα πολύ, όταν ανακινείτε ελαφρά τη φόρμα). Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για να κάνουμε το στρώμα ζελέ, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το ιπποφαές σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε. Το περνάμε από λεπτό κόσκινο για να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το Amaretto.

Πιέζουμε τα φύλλα ζελατίνης για να απομακρύνουμε το περίσσιο κρύο νερό, στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε με ζεστό νερό (περίπου 4 κ.σ.) μέχρι να διαλυθεί. Τα ρίχνουμε στον πουρέ ιπποφαούς. Ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά πάνω ψύχοντας το cheesecake. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει.

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές με ιπποφαές στη σελίδα www.ippofaesaianis.com

Related posts