banner
banner
banner
banner

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή κουφωμάτων

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή κουφωμάτων

Η αντικατάσταση των κουφωμάτων, είναι μία από τις βασικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού αλλά και την βελτίωση της όψης του και της αξίας του.

Αναφερόμενοι στην αντικατάσταση κουφωμάτων συμπεριλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες για την αλλαγή ή την βελτίωση ενός υπάρχοντος τοποθετημένου κουφώματος. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατοικιών στην Ελλάδα διαθέτει κουφώματα, η παλαιότητα των οποίων κυμαίνεται από 15 μέχρι και 50 έτη. Αν και αυτά τα κουφώματα ικανοποιούσαν τις ανάγκες εκείνης της εποχής, είναι πλέον ξεπερασμένα ως τεχνολογία και ιδιαίτερα ενεργοβόρα.

Ξύλινα κουφώματα, συρόμενα συστήματα τύπου ΑΤ από το 1970-1980 με μονή υάλωση και ανοιγόμενα συστήματα ΑΤ της ίδιας εποχής αποτελούν τις βασικές κατηγορίες κουφωμάτων που αντικαθιστώνται με σκοπό την επίτευξη θερμομόνωσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ηχομόνωσης, ασφάλειας και βελτίωσης της αισθητικής ενός χώρου. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή κουφωμάτων παίζει ο τύπος των τζαμιών, που πλέον κατασκευάζονται με σύγχρονα ενεργειακά κριτήρια και τα παλιότερα προϊόντα αντικαθίστανται από διπλά ή τριπλά τζάμια , με ένα ή δύο κενά που έχουν καλύτερες ιδιότητες μόνωσης για τον ήχο και τη θερμότητα. Τα ενεργειακά τζάμια, αν και έχουν αυξημένο κόστος, μακροπρόθεσμα σας εξασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση και ως εκ τούτου κάνουν και απόσβεση του κόστους τους. Τα πλαίσια κατασκευάζονται από αλουμίνιο, συνθετικά υλικά και ξύλο.

Σημαντικό ρόλο για την απόδοση των κουφωμάτων παίζει η σωστή τοποθέτηση τους και γι΄αυτό η εγκατάσταση τους πρέπει να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό. Βασικό κριτήριο στην επιλογή κουφωμάτων αποτελούν επίσης τα κλιματικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Σε περιοχές με θερμό κλίμα, επιλέγονται ανακλαστικά τζάμια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν την ηλιακή ακτινοβολία κατά περίπου 50%. Σε περίπτωση που το μέρος όπου ζείτε διαθέτει ψυχρό κλίμα, τότε θα πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στο πλαίσιο του κουφώματος. Τα μεταλλικά πλαίσια είναι καλό να αποφεύγοντα, καθώς μεταφέρουν το κρύο από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού, με αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας. Η χρήση διπλών τζαμιών είναι ιδανική στις περιοχές με εύκρατο κλίμα. Τα κουφώματα που ενδείκνυνται κατασκευάζονται από αλουμίνιο, PVC ή ξύλο.

Το αλουμίνιο είναι ένα συμπαγές υλικό που δεν καίγεται, προσφέρει σχεδιαστική ευελιξία και έχει μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής, δίχως να επηρεάζεται από τις κλιματικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, το αλουμίνιο αποτελεί καλό αγωγό της θερμότητας και έχει την τάση να μεταφέρει τη θερμότητα εκτός του σπιτιού προς τα μέσα και αντίστρο- φα, αν και πλέον υπάρχουν τα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή στα οποία τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια του αλουμινίου έτσι ώστε να μην επικοινωνούν.

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πιο ακριβά από τα συνθετικά κουφώματα, ενώ για τα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή το κόστος αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Η χρήση του PVC αποτελεί μία οικονομική λύση που δεν στερείται ποιότητας. Ως κα- κός αγωγός της θερμότητας δεν έχει απώλειες, δεν επιτρέπει τη μετάδοση του ήχου και είναι ανθεκτικό στη βροχή και στους δυνατούς ανέμους, ενώ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής με ελάχιστο κόστος συντήρησης.

Παρόλα αυτά, είναι ευάλωτο στον ήλιο και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Από άποψη ασφάλειας παλιότερα υπήρχε πρόβλημα, διότι τα κουφώματα ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά από pvc, ωστόσο τα σύγχρονα συνθετικά κουφώματα έχουν εσωτερικό προφίλ αλουμινίου που προσδίνει στιβαρότητα στο υλικό. Το ξύλο προσφέρει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα προσφέροντας αίσθηση ζεστασιάς σε έναν χώρο. Είναι και αυτό κακός αγωγός της θερμότητας, προσφέροντας δεκάδες φορές καλύτερη θερμομόνωση από το αλουμίνιο, όπως επίσης μια πολύ καλή ηχομόνωση. Το κόσμος του ωστόσο είναι αυξημένο, και απαιτεί καλή συντήρηση και προσοχή.

Αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες στον κλάδο του εμπορίου ανελκυστήρων – ασανσέρ για δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η δραστηριότητα της επιχείρησης αφορά τη μελέτη, τη συντήρηση, την επισκευή, την εγκατάσταση και τον εκσυχρονισμό ανελκυστήρων και συστημάτων ανύψωσης σε νεοδόμητα αλλά και παλιά κτίρια.

Το έμπειρο προσωπικό της εταιρίας μας είναι στη διάθεση σας, προκειμένου να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα ανύψωσης για το χώρο σας.

Η ποιότητα του συνόλου των υπηρεσιών της KOUSPAKERIDIS LIFT διασφαλίζεται μέσω της συνεργασίας της με τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων, όπως είναι οι εταιρείες KLEEMANN, TELCO, GMV OLIFT, DOPPLER, STAMTEC, AKRIMAN.

Επισκεφτείτε την KOUSPAKERIDIS LIFT στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανακαλύψτε ολοκληρωμένες προτάσεις για ανελκυστήρες που θα προσφέρουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο σας και ασφάλεια σε κάθε χρήστη.

Related posts