banner
banner
banner
banner
banner

Φροντισμένος κήπος, ευχαριστημένοι πελάτες!

Φροντισμένος κήπος, ευχαριστημένοι πελάτες!

Λίγο πριν την έναρξη κάθε τουριστικής σεζόν το ερώτημα που γυρίζει στο μυαλό ενός επιχειρηματία του τουριστικού κλάδου, είναι το κατά πόσο το ξενοδοχείο του είναι περιποιημένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προκειμένου να υποδεχτεί τους νέους πελάτες. Το πιο συχνό λάθος που συμβαίνει στην περίπτωση αυτή, είναι πως οι ξενοδόχοι δίνουν περισσότερη έμφαση στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και συχνά παραμελούν τον εξωτερικό χώρο θεωρώντας τον ως λιγότερο σημαντικό.

Ο πελάτης από τη στιγμή που θα αναζητήσει το ξενοδοχείο σας και θα δει φωτογραφίες από τους χώρους του, θα πρέπει να σκεφτεί ένα και μόνο πράγμα ¨ΕΚΕΙ θέλω να πάω διακοπές¨.

Αυτή η σκέψη συχνά δεν μπορεί να προκληθεί μόνο από την εικόνα των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, πρέπει να εντυπωσιαστεί και από τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Ένας κήπος, σαφώς κερδίζει στην μάχη των εντυπώσεων αν προσφέρει την σωστή εικόνα. Φροντίστε η έκταση που βρίσκεται γύρω από τις εγκαταστάσεις να είναι γεμάτη με λουλούδια εποχής, το γκαζόν να είναι φρεσκοκουρεμένο, τα δέντρα να είναι περιποιημένα, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που θα επιλέξετε, να είναι άνετα και γενικά οι πελάτες σας να νιώθουν πως βρίσκονται σε μια όαση χαλάρωσης ηρεμίας και αναζωογόνησης.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι απλά και μόνο η ενατένιση ενός περιβάλλοντος όπου κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο και το πράσινο χρώμα, είναι σημαντική «θεραπεία» για την αντιμετώπιση της κούρασης και του άγχους. Δύο χαρακτηριστικά από τα οποία προσπαθούν να ξεφύγουν όλοι όσοι βρίσκονται σε διακοπές.

Το πρώτο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες πάνω στο κομμάτι της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων είναι να πιστεύουν πως μπορούν με το δικό τους γούστο και τη βοήθεια από έναν κηπουρό να φτιάξουν τους κήπους της Εδέμ στο ξενοδοχείο τους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

H προσωπική άποψη του ξενοδόχου φυσικά και έχει μεγάλη βαρύτητα, ωστόσο πρέπει να εμπιστευτείτε έναν αρχιτέκτονα τοπιού ο οποίος διαθέτει τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις για το πώς να αξιοποιεί έναν χώρο ώστε να είναι λειτουργικός και ταυτόχρονα καλαίσθητος. Γνωρίζει τα φυτά και τις ανάγκες τους, την διάρκεια ζωής τους και το πώς συνδυάζονται μεταξύ τους. Όλα
αυτά είναι στοιχεία απαραίτητα σε μια σωστή μελέτη για να έχετε ένα αποτέλεσμα χωρίς μελλοντικές δυσάρεστες εκπλήξεις! Απαραίτητο συμπλήρωμα για την εικόνα ενός ολοκληρωμένου τοπίου είναι ο εμπλουτισμός με μερικά πρόσθετα στοιχεία, όπως έπιπλα, πέργκολες, ομπρέλες και άλλες ευχάριστες συνθέσεις. Όσο φροντισμένος εξάλλου και αν είναι ο εξωτερικός χώρος, μοιάζει σίγουρα άδειος χωρίς την κατάλληλη επίπλωση που έχει άμεση αναγκαιότητα για μια ξενοδοχειακή μονάδα.

Ένα ακόμα σημείο που χρειάζεται να ζητήσετε την βοήθεια των ειδικών είναι ο φωτισμός ενός εξωτερικού χώρου. Μην ξεχνάτε ποτέ πως ο φωτισμός είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο λειτουργικής και αισθητικής επένδυσης ενός χώρου που μπορεί να μεταμορφώσει τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος, αρκεί να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί σωστά. Φυσικά μετά τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, σειρά έχει η συντήρηση του που θα βοηθήσει να διατηρηθεί σε άρτια κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικό κομμάτι της συντήρησης είναι η ανάθεσή της σε εξειδικευμένους τεχνίτες ή γεωπόνους, που θα σας εξασφαλίσουν το σωστό αποτέλεσμα.

Μη διστάσετε να επενδύσετε στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, καθώς ένας φροντισμένος και περιποιημένος κήπος αποτελεί τον καθρέφτη μιας ξενοδοχειακής μονάδας, παρασύρει και το υπόλοιπο ξενοδοχείο στα ματιά των πελατών, ενώ αντικατοπτρίζει τον σεβασμό του επιχειρηματία προς αυτούς.

Φωτεινή Ζγέμπα
Διακοσμήτρια – Interior Designer
Κύπρου 3, 564 29, Θεσσαλονίκη
decorado.gr / info@decorado.gr
Tηλ. 6947 426 023

Related posts