banner
banner
banner
banner
banner

Το σαλόνι…. του εξωτερικού χώρου!!!

Το σαλόνι…. του εξωτερικού χώρου!!!

Μόλις καταφτάνει η άνοιξη, ανοίγει ο καιρός και το καλοκαίρι βρίσκεται πρό των πυλών, γεννιέται η ανάγκη για των εξοπλισμό των εξωτερικών χώρων των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, μπαρ και φυσικά των κατοικιών.

Η διακόσμηση του εξωτερικού χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε κτίριο. Αν αυτό είναι επαγγελματικής χρήσης ο κήπος και η πιθανή πισίνα είναι σημείο αναφοράς και ταυτότητας της επιχείρησης. Αν πρόκειται για κατοικία είναι ζωτικό στοιχείο της καθημερινότητάς των ιδιοκτητών και συμβάλει στην ποιότητα ζωής!! Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στα έπιπλα εξωτερικού χώρου τα οποία εκτός από την ωραία εμφάνιση, τα χρώματά και τον σχεδιασμό τους, έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις διότι δεν βρίσκονται προστατευμένα σε κάποιο κλειστό χώρο και έχουν κάνουν με όλα τα στοιχεία της φύσης.

Μέχρι τώρα το σύνηθες ήταν να χρησιμοποιούνται πλαστικά έπιπλα τα οποία φαίνονται ευτελή και ουσιαστικά δεν αντέχουν στο χρόνο ή μεταλλικά, τα οποία είναι πιο ακριβά και αλλοιώνονται από την υγρασία. Η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα συνδυάζοντας την ποιότητα και τα καλά στοιχεία και των δύο υλικών!

Μην διστάσετε να επιλέξεται έπιπλα που είναι φτιαγμένα από μεταλλικό σκελετό, επικαλυμμένα από μια ειδική επίστρωση πολυπροπυλενίου που τα θωρακίζει από όλες τις καιρικές συνθήκες.
Είναι πολύ ελκυστικά στην εμφάνιση γιατί μπορούν να έχουν υπέροχα χρώματα και σχήματα, ευχάριστα στην αίσθηση, με κατασκευή που τα κάνει άτρωτα σε βροχή, χιόνι, αλμύρα αν βρίσκονται κοντά σε θάλασσά και φυσικά από την ηλιακή ακτινοβολία. Μπορούν να συνδυαστούν με υπέροχα αποσπόμενα μαξιλάρια, σε υλικά που να κάνουν απολαυστική την κάθε στιγμή που αποφασίζει κάποιος να χαλαρώσει.

Ένα ακόμα βασικό κριτήριο για να επιλέξουμε έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι η αποθήκευση τους. Τόσο για έναν επαγγελματικό χώρο όσο και για ένα σπίτι πρέπει να προσέξουμε αν τα έπιπλα αποθηκεύονται εύκολα και καταλαμβάνουν λίγο χώρο όταν μαζεύονται.

Η τεχνολογία σε συνδυασμό με το υψηλό design έχουν πλέον προβλέψει μέχρι και την υδροδυναμική των επίπλων εξωτερικού χώρου. Συχνά οι καρέκλες έχουν διακοσμητικές οπές που χρησιμεύουν στην περίπτωση βροχής για να μην λιμνάζει το νερό ή κάποιες εργονομικές κλίσεις στα καθίσματα που εκτός από άνεση, επιτρέπουν στο νερό να κυλάει και να φεύγει.

Εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα όμως, ο εξωτερικός χώρος απαιτεί και τα κατάλληλα διακοσμητικά. Τολμήστε να κάνετε την διαφορά με μοναδικά κομμάτια και ιδιαίτερα μοτίβα για να κλέψετε τις εντυπώσεις! Στον εξωτερικό χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας στα άκρα χωρίς να υπάρχουν όρια!!

Σκαμπό σε μοναδικά σχέδια που συνοδεύονται από γλάστρες στο ίδιο ύφος θα δημιουργήσουν μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος στον κήπο ενός ξενοδοχείου. Ίδιο επιτυχημένο αποτέλεσμα θα έχουν φωτιζόμενα έπιπλα που μπορούν να μεταμορφώσουν κάποιο σημείο του εξωτερικού χώρου που ήταν σκοτεινό μέχρι πρότινος!

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να μελετήσουμε πολύ σωστά πώς θα τα επιλέξουμε! Χρώματα, εργονομία, υψηλό design και πολύ φαντασία, σας βοηθούν να διαμορφώσετε των κήπο ή την βεράντα σας σε έναν μοναδικό παράδεισο για να χαρείτε τον ήλιο και το καλοκαίρι με την πιο ευχάριστη διάθεση!

Φωτεινή Ζγέμπα
Διακοσμήτρια – Interior Designer
Κύπρου 3, 564 29, Θεσσαλονίκη
decorado.gr / info@decorado.gr
Tηλ. 6947 426 023

Related posts