banner
banner
banner
banner

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας…

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας…

Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για περιποίηση…

Υπάρχουν κάποιοι απλοί και εύκολοι κανόνες που μπορούμε ν’ ακολουθήσουμε για να έχουμε υγιή και δυνατά μαλλιά χωρίς να χρειαστεί να κρυβόμαστε απο τον ήλιο! Φοράμε καπέλο ή μαντήλι κατά την έκθεση μας στον ήλιο. Αν δεν αγαπάμε τα καπέλα φροντίζουμε τουλάχιστον να έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο αντηλιακό προιόν ώστε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας.

Αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν τη συχνή χρήση θερμαντικών συσκευών. Αν όμως είναι απαραίτητη η χρήση τους μια καλή θρεπτική μάσκα είναι ιδανική πριν τη χρήση τους.Αφιερώνουμε χρόνο στην ενυδάτωση των μαλλιών,το καλοκαίρι τα μαλλιά μας διψάνε περισσότερο.

Χρησιμοποιούμε ειδικά προιόντα ενυδάτωσης, σαμπουάν, κοντίσιονερ καί μάσκα. Προτιμότερα είναι τα προιόντα leave in με φίλτρα αντιηλιακά γιατί τα μαλλιά μας λειτουργούν όπως το σώμα μας.

Πίνουμε πολύ νερό και χυμούς φρούτων. Προσθέτουμε στη διατροφή μας τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά μας, όπως ψάρια, αβοκάντο, πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Καθαρίζουμε τις άκρες των μαλλιών, έτσι αποφεύγουμε την ψαλίδα και το φριζάρισμα. Αν κάνουμε μπάνιο σε πισίνα, φροντίζουμε τα μαλλιά μας μ ενα προιόν βαθύ καθαρισμού,για να φύγει το χλώριο. Προτιμούμε το χλιαρό νερό για το λούσιμο. Ετσι δε θα αφυδτωθεί η τρίχα αλλά ούτε το δέρμα του κεφαλιού.

Αφιερώνουμε λίγο χρόνο για ένα καλό μασάζ, επιταχύνοντας έτσι τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι και βοηθώντας τα φυσικά έλαια των μαλλιών να έρθουν στην επιφάνεια.

Καλό καλοκαίρι!

Related posts