banner
banner
banner
banner
banner

Πώς να κάνετε τον χώρο του γραφείου σας λειτουργικό.

Πώς να κάνετε τον χώρο του γραφείου σας λειτουργικό.

Είτε πρόκειται για το γραφείο στο εργασιακό σας περιβάλλον, είτε για το προσωπικό σας γραφείο στο σπίτι, υπάρχουν τρόποι ώστε να το οργανώσετε εύκολα και αποτελεσματικά. Ένα οργανωμένο γραφείο γίνεται αυτόματα πιο λειτουργικό και κάνει την χρήση του πιο εύκολη, αυξάνοντας και τη δική σας αποτελεσματικότητα. Χάρη σε ένα λειτουργικό γραφείο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να εργαστείτε σε αυτό πιο αποτελεσματικά και συγκεντρωμένα.

Καθαρίστε το

Αποφασίστε μια μέρα πως θα αφιερώσετε μία ή δύο ώρες ώστε να απαλλαγείτε από οτιδήποτε υπάρχει στο χώρο του γραφείου σας που δεν χρειάζεστε πλέον. Ξεχωρίστε ότι δεν χρειάζεστε σε μία κούτα για ανακύκλωση, μία για όσα θα χαρίσετε σε κάποιον συνάδελφο ή φίλο που μπορεί να του φανούν χρήσιμα και μία με όσα είναι πλέον άχρηστα. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε το γραφείο σας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι πιο εύκολο μετά να το οργανώσετε πιο αποτελεσματικά.

Φτιάξτε θήκες

Αντί να έχετε όλα σας τα στυλό και τα μολύβια από εδώ και εκεί, πάρτε παλιά βάζα που δεν χρησιμοποιείτε πια στην κουζίνα και κάντε τα μολυβοθήκες. Το γυαλί δείχνει όμορφο και φωτεινό, ενώ είναι πιο εύκολο να βλέπετε τι έχετε μέσα. Εάν δεν έχετε συρτάρια, χρησιμοποιήστε τα παλιά κουτιά από παπούτσια τοποθετώντας μέσα αντικείμενα ανά κατηγορία. Γράψτε στο πλάι του κουτιού τι έχει μέσα και τοποθετήστε τα με βάση το μέγεθος το ένα πάνω στο άλλο κάτω από το γραφείο σας.

Φτιάξτε έναν πίνακα υπενθυμίσεων

Αγοράστε φύλλο από φελλό και τοποθετήστε το με 4 καρφιά πάνω από το γραφείο σας. Με μερικές πινέζες μπορείτε να βάζετε εκεί ότι επείγει ή δεν θέλετε να ξεχάσετε. Κάποιο ραντεβού, τον λογαριασμό του τηλεφώνου, μία ιδέα που είχατε ή ακόμη και τη λίστα για τα ψώνια. Έτσι, κάθε φορά που θα τον κοιτάτε, θα θυμάστε τι έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα σας. Πολύ σημαντικό, να κρατάτε τον πίνακά σας καθαρό, πετώντας τα παλιά χαρτιά και έχοντας πάντα χώρο για τα καινούργια.

Αγοράστε μια αναπαυτική καρέκλα

Για να μπορείτε να δουλέψετε άνετα και αποτελεσματικά στο γραφείο σας, είναι πολύ σημαντικό να κάθεστε άνετα. Εάν η καρέκλα σας δεν σας βολεύει, πολύ γρήγορα θα κουραστείτε και θα εγκαταλείψετε αυτό που κάνατε για να ξεμουδιάσετε. Εκτός αυτού, η λάθος στάση σώματος μπορεί να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα, το οποίο σίγουρα δεν θέλετε να κουβαλάτε μαζί σας όλη μέρα.

Δώστε φως

Ο σωστός φωτισμός όταν δουλεύεται στο γραφείο σας πολλές ώρες είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας αποδοτικότητας. Αποφύγετε να κουράζετε τα μάτια σας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μετά τη δύση του ήλιου, ανάβοντας ένα μικρό φωτιστικό γραφείου που θα δημιουργεί απαλό φως πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας.

Related posts