banner
banner
banner
banner
banner

Μαρμαρο – ιστορίες!

Μαρμαρο – ιστορίες!

Το μάρμαρο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και παράλληλα διαχρονικά υλικά που μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι ή στον επαγγελματικό μας χώρο. Με τη φινέτσα και την άψογη αισθητική του, χαρίζει στους χώρους ποιότητα και χλιδή. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τον χώρο μας με στυλ, προσθέτοντας το μάρμαρο στο σαλόνι, στην κουζίνα ή στο μπάνιο και να μαγέψουμε όλους τους καλεσμένους μας, με την καλαισθησία και την επιβλητικότητα που αυτό αποπνέει.

Το σαλόνι αποτελεί τον πρωταγωνιστή του σπιτιού, καθώς όλοι οι καλεσμένοι σου, εκεί περνούν τον περισσότερο χρόνο. Για να αποκτήσεις έναν εντυπωσιακό χώρο, που όλοι θα θαυμάζουν, πρόσθεσε το μάρμαρο είτε στο πάτωμα, είτε σε έπιπλα όπως σε έπιπλο τηλεόρασης και χάρισε στο χώρο απαράμιλλη φινέτσα. Τα έγχρωμα μάρμαρα είναι πιο μαλακά και συχνά δεν είναι ιδανικά για σκληρή χρήση όπως πατώματα. Έχουν όμως υπέροχα νερά στο σχέδιο τους και τα καθιστούν κατάλληλα για να δώσουν την πιο εντυπωσιακή διακοσμητική πινελιά. Τα λευκά μάρμαρα από την άλλη, είναι πολύ σκληρά. Αν προσέξετε, τα προτιμούν οι καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν τα γλυπτά τους!

Με το μάρμαρο έχουμε άπειρες δυνατότητες σχεδιασμού. Μπορούμε να παίξουμε με φάσες, σχήΜαρμαρο – ιστορίες! ματα και χρώματα και το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν αρμοί! Ακόμα και τα πλακάκια προσπαθούν να μιμηθούν τα καλύτερα μάρμαρα τώρα πια στα νέα τους σχέδια. Το μάρμαρο σαν φυσικό υλικό δεν έχει το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε κάθε σημείο. Κάθε κομμάτι του είναι διαφορετικό και δεν βλέπεις το ίδιο σχέδιο παντού.

Σε μερικούς δεν αρέσει και προσπαθούν εσφαλμένα να βρουν κομμάτια με τα ίδια νερά για να πετύχουν ενιαίο αποτέλεσμα. Μα αυτή δεν είναι η μαγεία του φυσικού υλικού? Να δημιουργεί ένα έργο τέχνης με την ολοκλήρωση του. Μοναδικό σε κάθε του σημείο!

Για τη χρήση του μαρμάρου πρέπει να έχουμε γνώσεις και πληροφορίες για το σημείο τοποθέτησης του. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας αν υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση για ένα δάπεδο και αν θα το συνδέσουμε με κάποιο άλλο υλικό όπως το ξύλο. Μπορεί το μάρμαρο να είναι στιβαρό και ανθεκτικό δεν παύει όμως να έχει αντιδράσεις όπως κάθε φυσικό υλικό. Στο άκουσμα και μόνο μάρμαρο το μυαλό όλων πηγαίνει στα μαρμάρινα δάπεδα, στην κουζίνα ή το μπάνιο. Δεν είναι όμως μόνο για εκεί το μάρμαρο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση του και μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε από μικροέπιπλα μέχρι διακοσμητικά πάσης φύσεως! Η δημιουργία είναι καθαρά στο χέρι του σχεδιαστή και μάλιστα για ειδικές κατασκευές και απαιτητικά γούστα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε οι ίδιοι τον όγκο του μαρμάρου που θέλουμε να χρησιμοποιηθεί για τον χώρο μας.

Το μάρμαρο είναι ιδιαίτερα αγαπητό ειδικότερα στη χώρα μας. Συνηθίζεται να ταυτίζεται με συγκεκριμένα μέρη και με την ιστορία μας. Δεν είναι όμως ανεξάντλητο, όπως το παγκοσμίου φήμης Πεντελικό Μάρμαρο Διονύσου που η εξόρυξη του έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια. ….μαρμαρο-ιστορίες μπορούμε να διηγούμαστε χωρίς τελειωμό!! Ήρθε η ώρα όμως να το τολμήσετε κι εσείς στη διακόσμηση του χώρου σας και να δημιουργήσετε την δική σας ιστορία!

Related posts