banner
banner
banner
banner
banner

Κουζίνα Το στολίδι του σπιτιού μας !

Κουζίνα Το στολίδι του σπιτιού μας !

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν να κάνουν ανακαίνιση στην κουζίνα τους. Στην ανακαίνιση μιας κουζίνας έχουμε σαν βασικό γνώμονα την λειτουργικότητα και όχι τόσο το design! Ότι σχήμα και να έχει ο χώρος σας, προσέξτε να διατηρήσετε το εργονομικό τρίγωνο. Κουζίνα-νεροχύτης-ψυγείο σε τριγωνική διάταξη με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα. Εργονομία και οικονομία κινήσεων!

Επιλέγοντας τα υλικά για την κουζίνας μας, πρέπει να ψάξουμε για μια αισθητικά όμορφη λύση που θα αντέξει στο χρόνο. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε την κουζίνα των ονείρων μας. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι πολλοί και η αναζήτηση όλων των υλικών καλό είναι να γίνεται παράλληλα. Μία αλλαγή κουζίνας περιλαμβάνει νέα ντουλάπια με πορτάκια επιλογής από μεγάλη γκάμα σε χρώματα, υλικό και υφή. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε λάκα, βακελίτη, ξύλο, γυαλί κ.α. Οι συνδυασμοί μεταξύ τους είναι άπειροι και με τη βοήθεια ενός ειδικού θα βρείτε τι ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας, τις συνήθειες σας, αλλά και με την προσωπική σας αισθητική.

Κάτι ακόμα που θέλει πολύ προσοχή σε μία κουζίνα είναι ο πάγκος και η πλάτη της, έτσι προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο. O πάγκος εργασίας μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, αρκεί να πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως να αντέχουν στην υγρασία, στους λεκέδες, στην υψηλή θερμοκρασία, κλπ. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από το μάρμαρο, τον γρανίτη και τον βακελίτη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διάφορα άλλα υλικά, όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σοδαλίτης. Αν θέλουμε μια εύκολη και ασφαλή λύση αισθητικά, μπορούμε να επιλέξουμε για την πλάτη το ίδιο υλικό με τον πάγκο. Πολύ προσοχή στον νεροχύτη!! Η επιλογή του έχει να κάνει αποκλειστικά με τις διατροφι κές συνήθειες της οικογένειας και στη συνέχεια με της ανάγκες της νοικοκυράς.

Συνήθειες μαγειρέματος όπως πολλά ψητά, απαιτούν βαθιά και μεγάλη γούρνα ενώ σε μια διπλή γούρνα γίνεται ταυτόχρονα η πλύση των λαχανικών και η διαχείριση των μικρότερων σκευών ευκολότερα. Στην αγορά θα βρούμε νεροχύτες απο inox, τεχνογρανίτη ή συνθετικό υλικό που ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μπορούμε να τους συνδυάσου με με το υπόλοιπο σύνολο της κουζίνας.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο φωτισμός. Αντίθετα με τα υπόλοιπα δωμάτια, στην κουζίνα δεν θέλετε απλά γενικό φωτισμό γιατί κάνει σκιά εκεί που εργάζεστε. Θέλετε μπροστά σας το φως! Βάλτε φωτιστικά σώματα κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια και παίξτε με σημειακό φωτισμό στον υπόλοιπο χώρο για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα!
Αν προτιμάτε μια πρόταση με νησίδα και υπάρχει χώρος στη μέση, επιλέξτε τη με προσοχή και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα.

Αντικαταστήστε το τραπέζι για τα καθημερινά γεύματα με μια μόνιμη στιβαρή κατασκευή, η οποία θα ταιριάζει με τα υλικά της σύνθεσης των ντουλαπιών και των λοιπών στοιχείων. Δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια ακριβώς υλικά, αλλά να συνδυάζονται και να συμπληρώνονται με αρμονικό τρόπο. Επάνω στη νησίδα μπορούν να φιλοξενηθούν από τον νεροχύτη, την κεραμική εστία και τον απορροφητήρα μέχρι επιπλέον αποθηκευτικές μονάδες, ενώ με την προσθήκη ψηλών σκαμπό ο πάγκος της θα φιλοξενήσει και τα πρόχειρα γεύματά σας. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε από το ταβάνι και επάνω ακριβώς από την επιφάνειά της ένα επιπλέον στοιχείο για κάποια είδη που δεν σας ενοχλεί να φαίνονται, όπως χάλκινα ταψιά ή μικρές κατσαρόλες που θα παίξουν και διακοσμητικό ρόλο. Προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και το μέγεθος της, θα πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα την κύρια λειτουργία της νησίδας. Οι περισσότερες νησίδες έχουν μια πλευρά που διατίθενται για το μαγείρεμα και μια πλευρά αφιερωμένη στο φαγητό.

Μπορεί η κουζίνα φαινομενικά, να είναι για τα ανδρικά πρότυπα μια γυναικεία υπόθεση και για τα γυναικεία δεδομένα να θεωρείται εύκολη στο σχεδιασμό της!! Όποια άποψη κι αν έχετε όμως, με την βοήθεια ενός ειδικού θα πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα και θα αποκτήσετε το δικό σας προσωπικό στολίδι!

Φωτεινή Ζγέμπα
Διακοσμήτρια – Interior Designer Κύπρου 3, 564 29, Θεσσαλονίκη
decorado.gr / info@decorado.gr
Tηλ. 6947 426 023

Related posts