banner
banner
banner
banner

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Αξιοποιήστε το λίγο κρασί που σας έχει μείνει, δημιουργώντας ένα υπέροχο και εύκολο γλυκό γεμάτο από τα αρώματα και τη γεύση του αγαπημένου σας merlot.

Συστατικά Για το κέικ

6 κ.σ. ( 85γρ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλ. ( 145γρ) μαύρη ζάχαρη

1 ολόκληρο μεγάλο αυγό + τον κρόκο από 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλ.(177 ml) κόκκινο κρασί τύπου merlot

1 κ.γ. βανίλια

1 φλ. + 1 κ.σ. (133 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. ( 40γρ) κακάο σκόνη καλής ποιότητας

1/8  κ.γ. σόδα μαγειρέματος

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. κανέλα τριμμένη

Για την κρέμα μασκαρπόνε

½ φλ. Τυρί μασκαρπόνε

½ φλ. Κρέμα γάλακτος ή σαντιγί ( κρύα)

2 κ.γ. ζάχαρη άχνη

¼ κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε καλά με κακάο ένα ταψί 22 εκ. ή το καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε σε ένα μπολ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 3 λεπτά περίπου για να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το αυγό και τον κρόκο, χτυπάτε καλά και μετά προσθέτετε το κόκκινο κρασί και τη βανίλια. Στη συνέχεια, κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα σας το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε το κέικ για 25 με 30 λεπτά. Η επιφάνεια του κέικ σας θα πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή, σαν σοκολατόπιτα. Αφού το βγάλετε, το αφήνετε να κρυώσει εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά και στη  συνέχεια το βγάζετε από το ταψί για να κρυώσει επάνω σε μια σχάρα κέικ.

Για να σερβίρετε το κέικ σας, χτυπάτε μαζί το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μίγμα σας αφράτο, όχι όμως υπερβολικά όπως η κλασική σαντιγί. Μπορείτε να κρατήσετε την κρέμα μασκαρπόνε στο ψυγείο μέχρι και 4 ώρες δίχως να χάσει τη φόρμα της.

Related posts