banner
banner
banner
banner
banner

Η τέχνη της σκίασης

Η τέχνη της σκίασης

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος μας εμποδίζει να τα χαρούμε! Θυμάστε παλιότερα που η λύση ήταν μια πέργκολα για να στεγάσουμε και να σκιάσουμε; …αυτό πια έχει αλλάξει ριζικά…. Για την στέγαση και προστασία χώρων με ειδικές απαιτήσεις, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης στεγάστρων που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το χώρο που μας ενδιαφέρει.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πια διαφοροποιούνται, είναι ποικίλα και δεν περιορίζονται στο ξύλο. Σκελετοί μεταλλικοί ή αλουμινίου συνδυάζονται με το γυαλί ασφαλείας, το πανί PVC ή πάνελς!

Στέγαστρο με μεταλλικό σκελετό και πανί black out για απόλυτη σκίαση σε σχήμα βεντάλιας! Η κομψότητα και πρωτοτυπία συνδυασμένη με την εργονομία!

Σκέπαστρο με κεντρική κολώνα στήριξης σε σχέδιο εμπνευσμένο από το σώμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Ξεφεύγουμε πια από την εικόνα της τετράγωνης πέργκολας με τα απλά στη τετράγωνα στηρίγματα.

Τα σχέδια είναι ανεξάντλητα!! Μας επιτρέπουν την κάλυψη ή την επέκταση ενός χώρου και παράλληλα τη δυνατότητα να έχουμε την επαφή με φυσικό φωτισμό.

Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινητά blades για σκίαση και προστασία από το νερό. Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε στεγασμένους στεγανούς χώρους σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Στέγαστρο με blades αλουμινίου σε τέτοια κλίση ώστε να περνάει το ευχάριστα το φως και παράλληλα να προστατεύει από τον ήλιο.

Blades συνδυασμένα με γυαλί ασφαλείας. Καθώς είναι κλειστά, παρέχουν απόλυτη στεγανότητα και σκίαση ενώ από το γυαλί υπάρχει άμεση οπτική επαφή με τον ουρανό και τη φύση. Υπάρχουν και διακοσμητικά στέγαστρα τα οποία στεγάζουν τοπικά, με μοντέρνα

υλικά όπως ανοξείδωτα φύλλα.

Εκτός από διακοσμητικά στοιχεία, χρησιμοποιούνται και ως διαχωριστικά για να κρύψουν την οπτική ανάμεσα σε χώρους που χρήζουν ιδιωτικότητας.

Ακόμα και η χρήση κλασικών υλικών όπως το ξύλο μπορούν να εξελιχθούν σε μοναδικά έργα και μια απλή πέργκολα να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με την φαντασία του σχεδιαστή. Πριν πάρετε την απόφαση να δημιουργήστε το δικό σας βασίλειο στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου, μην ξεχνάτε ότι μια τέτοια κατασκευή απαιτεί πρώτα από όλα στατική μελέτη από ειδικούς γιατί τα στέγαστρα υπόκεινται σε πολύ μεγάλες ανεμοπιέσεις. Μην διστάσετε να υποκύψετε στην τεχνολογία και στις νέες τάσεις για να ξεχωρίστε και να αποκτήσετε ένα αριστούργημα στον χώρο σας!

Φωτεινή Ζγέμπα    Διακοσμήτρια – Interior Designer

Related posts