banner
banner
banner

Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Μία νέα μελέτη που αφορά την αισθητική επέμβαση της λιποαναρρόφησης αναφέρει σημαντικά οφέλη για τη συνολική υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτότυπη αυτή εργασία, που παρουσιάστηκε στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικάνικης εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών στο Ντένβερ, αποκαλύπτει ότι τα άτομα που έχουν κάνει λιποαναρρόφηση εμφανίζουν σημαντική μείωση του αριθμού των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης, Δρ. Eric Swanson, η μόνιμη απομάκρυνση των λιποκυττάρων από το σώμα 322 ασθενών μείωσε δραματικά τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα. Οι μετρήσεις αυτές έγιναν μετά από επεμβάσεις λιποαναρρόφησης ή λιποαναρρoφησης σε συνδυασμό με κοιλιοπλαστική, με την πλειοψηφία των ασθενών (71%) να υποβάλλεται αποκλειστικά σε λιποαναρρόφηση. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές μετρήσεις, οι ασθενείς που παρουσίασαν αυξημένο αριθμό τριγλυκεριδίων στην προεγχειρητική εκτίμηση κατέγραψαν μείωση 43%, κατά μέσο όρο των επιπέδων των τριγλυκεριδίων τους στο αίμα. Αυτή η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη μείωσή που επιτυγχάνεται με φαρμακευτική αγωγή από το στόμα. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια στους άνδρες και στις γυναίκες.

Τα ευρήματα της έρευνας θα οδηγήσουν πολλούς από εμάς να επιζητήσουν τη θεραπεία της λιποαναρρόφησης, για το συνδυασμό της βελτίωσης της βελτίωσης της φιγούρας του σώματός μας και του οργανισμού μας.  Η λιποαναρρόφηση στατιστικά αποτελεί και την πιο συχνή επέμβαση στο χώρο της κοσμητικής χειρουργικής παγκοσμίως. Σε καλά επιλεγμένα άτομα μπορεί να επιτευχθεί ένα έξοχο αποτέλεσμα με πολύ λίγο χρόνο αποθεραπείας με την ταυτόχρονη απουσία των μετεγχειρητικών ουλών.

Υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι πολύ δημοφιλής επέμβαση εξαιτίας του γεγονότος της εξατομίκευσης της ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή. Μπορεί επίσης να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος έχει συσσωρευτεί περίσσεια λίπους. Τα πιο συχνά ανατομικά σημεία είναι η περιοχή κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο), τα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα, η έξω επιφάνεια των μηρών, τα οπίσθια,η εσωτερική επιφάνεια στα γόνατα και το ανδρικό στήθος (γυναικομαστία). Όλες αυτές οι περιοχές αντιστέκονται να αποβάλλουν το παραπάνω λίπος με τη δίαιτα και την άσκηση. Τα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να επιτευχθούν στις περιπτώσεις ασθενών με τοπική συσσώρευση λίπους, καλή ελαστικότητα του δέρματος, και όταν είναι κοντά στο ιδανικό τους βάρος. Όσο περισσότερο νέος είναι ο ασθενής τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μη χαλαρώσει το δέρμα του. Σήμερα με την ταυτόχρονη χρήση του λέιζερ (smartlipo), υπάρχουν πολύ ασθενείς που δε χρειάζεται να υποβληθούν σε μία επέμβαση κοιλιοπλαστικής, καθώς βελτιώνεται αισθητά η εικόνα τους με αποκλειστικά μία επέμβαση λιποαναρρόφησης.

Χειρουργική τεχνική

Ο επεμβατικός χρόνος της λιποαναρρόφησης και το είδος της αναισθησίας που θα χρειασθεί εξαρτάται από τις περιοχές που θα αντιμετωπισθούν συνολικά. Είναι εφικτή η αντιμετώπιση πολλών σημείων σε μία επέμβαση και γενικά αποτελεί επέμβαση της μίας ημέρας με τοπική αναισθησία ή μέθη.

Η έναρξη της θεραπεία ξεκινάει με διάνοιξη μικρών οπών στο δέρμα διαμέτρου 1 εκατοστού. Μία κάνουλα εισέρχεται και διαχέει το τοπικό αναισθητικό και στη συνέχεια κάνουλες αναρρόφησης εισέρχονται διασπώντας και αναρροφώντας την περίσσεια του λίπους. Η λιποαναρρόφηση επίσης

αποτελεί και ένα τμήμα των περισσότερων επεμβάσεων στο σώμα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην άμεση κινητοποίηση για την αποφυγή της θρομβοφλεβίτιδας.

Μετά τη λιποαναρρόφηση

Το οίδημα και οι εκχυμώσεις εμφανίζονται άμεσα και η συνεχόμενη πίεση με ειδικά ενδύματα για 4-6 εβδομάδες είναι σημαντική για την επίτευξη καλού αποτελέσματος. Οι τρυπούλες για την είσοδο της κάνουλας αφήνονται ανοικτές για την αποχέτευση του αίματος και του υγρού που μπορεί με τη συσσώρευσή του να οδηγήσει σε ίνωση και ανωμαλίες στο δέρμα. Η επιστροφή στη δουλειά γίνεται μετά από λίγες ημέρες μόνο.

Η διαδραστική λιποαναρρόφηση

Η διαδραστική λιποαναρρόφηση αποτελεί μία μέθοδο που συνδυάζει την ενεργή συμμέτοχή του ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης.  Ποιες είναι οι διαφορές από την κλασσική μέθοδο;

Το σημαντικό είναι ότι κανένας από τους ασθενής δεν υποβάλλεται σε μέθη ή γενική αναισθησία. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει πλήρης συνεργασία του γιατρού με τον ασθενή,  ενώ ο τελευταίος καλείται να λαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις και να τεντώνει τις μυϊκές του ομάδες με σκοπό την βέλτιστη αντιμετώπιση του όγκου των λιπωδών διαμερισμάτων κάθε ανατομικής περιοχής ξεχωριστά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

Η διαδραστική λιποαναρρόφηση επιτρέπει την ομαλότερη και πιο ακριβή αφαίρεση του τοπικού λίπους, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει και την υποδόρια τριβή του δέρματος που αυξάνει την ρίκνωση του ανελαστικού δέρματος.

 

Δρ. Αθανάσιος Αντωνιάδης -Πλαστικός Χειρουργός

Related posts