banner
banner
banner
banner

Η επανάσταση της Ορθοδοντικής επιστήμης τώρα για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη!

Η επανάσταση της Ορθοδοντικής επιστήμης τώρα για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη!

Με τον Οδοντίατρο, Δευκαλίων Αλεξάκη «Smileline – Clinics & Fastbraces®»

Η Τεχνολογία Fastbraces®
Το μεγαλύτερο ερώτημα για ένα παιδί ή έναν ενήλικο που χρειάζεται σιδεράκια είναι «πόσο σύντομα μπορώ να τα βγάλω;» Μπορεί μια ορθοδοντική θεραπεία σήμερα να ολο- κληρωθεί μέσα σε διάστημα από 20 έως 40 εβδομάδες; Ενώ στην παλαιού τύπου Ορθοδοντική δεν υπάρχουν σύντομα θαυματουργά μονοπάτια, η τεχνική των Fastbraces® είναι διαφορετική από τον σχεδιασμό της, ο οποίος επιτρέπει ο χρόνος θεραπείας να μετριέται σε εβδομάδες, όχι χρόνια! Τα σιδεράκια παλαιού τύπου είναι συνήθως τετράγωνα στο σχήμα τους και μετακινούν αρχικά μόνο την μύλη του δοντιού τον πρώτο χρόνο και τη ρίζα του δοντιού προς την τελική της θέση μόνο τον δεύτερο χρόνο, έτσι απαιτούνται συνήθως περίπου δύο χρόνια θεραπείας. Η τεχνική των Fastbraces® επιτρέπει απαλά την κίνηση των ριζών των δοντιών προς την τελική τους θέση ταυτόχρονα με την κίνηση της μύλης από το ξεκίνημα της θεραπείας κι έτσι ένα ολόισιο χαμόγελο μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και σε λίγες βδομάδες για κάποιους ασθενείς! Η τεχνική Fastbraces® λειτουργεί με ένα μόνο σύρμα από την αρχή ως το τέλος, ενώ τα παλαιού τύπου σιδεράκια απαιτούν μια σειρά από σύρματα και διάφορες διαδικασίες σύσφιγξης. Η τεχνική Fastbraces® χρησιμοποιεί ένα τετράγωνο υπερ-ελαστικό σύρμα από νικέλιο και τιτάνιο που ενεργοποιείται από τον ειδικό σχεδιασμό που έχουν τα σιδεράκια. Αυτό το δυναμικό σύρμα βοηθάει στην επανόρθωση ολόκληρου του δοντιού σ’ ένα στάδιο, χρησιμοποιώντας τη φυσική θερμοκρασία του στόματος ως καταλύτη ιδανικής ελαστικότητας. Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της τεχνικής Fastbraces® και χιλιάδες ασθενών έχουν θεραπευτεί τα τελευταία 20 χρόνια στην Αμερική και πιο πρόσφατα σε60 χώρες!

Η Φιλοσοφία μας
H φιλοσοφία μας στηρίζεται στο γεγονός ότι πάντα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στον ασθενή βάζοντας τον εαυτό μας στην δίκη του θέση. Mε βάση την παραπάνω αρχή προσπαθούμε να δίνουμε λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα στον ασθενή, αποφεύγοντας σχεδόν πάντα τις εξαγωγές δοντιών και το ορθογναθικό χειρουργείο, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, την οποία προσφέρει το βιοενεργητικό άγκιστρο viazi®. Πεποίθηση μας είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί για να έχει οκτώ και όχι τέσσερις προγόμφιους. Aν το στόμα του ανθρώπου υποθέσουμε ότι είναι ένα σπίτι, στόχος μας είναι να τελειοποιήσουμε το συγκεκριμένο σπίτι με βάση τα θεμέλια του, και όχι να το γκρεμίσουμε χτίζοντας το από την αρχή. Άποψη μας είναι οτι η αφαίρεση δοντιών στην ορθοδοντική θεραπεία έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φόρες την παραβίαση των κληρονομικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου κάτι που εκδηλώνεται συχνά με το να υποχωρούν προς τα μέσα τόσο το άνω όσο και το κάτω χείλος, με αποτέλεσμα να τονίζεται η μύτη. Tέλος, θεωρούμε σημαντικό να «φοράει» ο ασθενής σιδεράκια όσο γίνεται για λιγότερο χρονικό διάστημα, δείχνοντας σεβασμό τόσο στην τσέπη του ασθενούς όσο και στην λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία του.

Υπάρχει ‘’ιδανική ηλικία’’ για ορθοδοντική θεραπεία;
Τα Fastbraces® ανατρέπουν τελείως το καθεστημένο και σε αυτόν τον τομέα. Λόγω του περιορισμένου χρόνου απαιτούμενης εφαρμογής των αγκίστρων, χιλιάδες ενήλικες ανά τον κόσμο τόλμησαν τα τελευταία χρόνια να λύσουν ένα θέμα που τους βασάνιζε μια ζωή! Η κατακόρυφη αύξηση των ενηλίκων που συνεχίζουν την καθημερινότητά τους φορόντας τα Fastbraces® για λίγους μήνες, διέλυσε τον μύθο ότι η ορθοδοντική είναι μόνο για τα παιδιά. Στην κλινική μας στην Αγγλία τοποθετούμε Fastbraces® πολύ συχνα όχι μόνο στα νιάτα αλλά και σε ηλικίες άνω των 40, 50 και 60! H ιδανική ηλικία για ορθοδοντική θεραπεία είναι όταν το παιδί έχει ολοκληρώσει πλέον την μόνιμη οδοντοφυία και είναι περίπου 12 με 13 χρονών. Η τοποθέτηση αγκίστρων (σιδεράκια) στο στόμα πιο νωρίς αποτελεί συνήθως υπέρ-θεραπεία, που οδηγεί σε πολύ μεγάλο χρόνο αχρίαστης θεραπείας, σε υψηλό κόστος, σε άσκοπη ταλαιπωρία του παιδιού και της οικογενείας του και τέλος σε πολύ άσχημα αποτελέσματα για την στοματική του υγιεινή (τερηδόνες, έντονη ουλίτιδα κ.α.) διότι τα μικρά παιδιά δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με την στοματική τους καθαριότητα.

Ο όμιλος ιατρείων της Smileline – Clinics & Fastbraces®
Ο ιδρυτής της αλυσίδας σύγχρονης ορθοδοντικής είναι ο οδοντίατρος Δευκαλίων Αλεξάκης από την Θεσσαλονίκη, απόφοιτος Α.Π.Θ. Ο κ. Αλεξάκης βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 10 χρόνια, όπου έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακά προγράμματα σε ευρύ φάσμα της οδοντιατρικής επιστήμης: Aισθητική προσθετική – Xειρουργική στόματος και Εμφυτευματολογία – Ενδοδοντία.
Τα τελευταία χρόνια ο κ. Αλεξάκης μελέτησε εντατικά την σύγχρονη ορθοδοντική με την τεχνολογία Fastbraces®, από την πρώτη στιγμή που η τεχνολογία αυτή έγινε διαθέσιμη στους γιατρούς της Ευρώπης, μετά από 20 χρόνια ανάπτυξης του συστήματος στην Αμερική. Το 2016, μετά από 4 χρόνια επιτυχίας με τα Fastbraces® στο ιατρείο You Smile, Dental Care & Fastbraces® στην Αγγλία (www.YouSmileDentalCare.co.uk), o κ. Αλεξάκης βραβεύτηκε με τον τίτλο Fastbraces Master Provider και την ίδια χρονιά ίδρυσε την αλυσίδα ιατρείων Smileline – Clinics & Fastbraces®, με ιατρεία στην Αγγλία (Lincolnshire), Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και Κύπρο (Λάρνακα). Το 2017 ο κ. Αλεξάκης κατέκτησε τον τίτλο Senior Master Provider, τον ανώτατο τίτλο επί της τεχνολογίας των Fastbraces®. Στην Θεσσαλονίκη ο κ. Αλεξάκης συνεργάζεται με την κα Σαραπάρη Αγνή, οδοντίατρο επίσης εκπαιδευμένη στην τεχονολογία των Fastbraces® στην Γερμανία και την Αγγλία.

Δευκαλίων Αλεξάκης
Καμβουνίων 9 & Εγνατία, πλ. Συντριβανίου, Θεσσαλονίκη.
(Μεταξύ εξόδου Έκθεσης προς Εγνατία και Καμάρας).
Τ. 2311 243 464, E. info@smileline-clinics.gr
www.fastbracesthessaloniki.gr
www.fastbraces.com

Related posts