banner
banner
banner
banner
banner

Η γκαρνταρόμπα του σπιτιού μας!

Η γκαρνταρόμπα του σπιτιού μας!

Πολλές φορές δεν δίνουμε την απαιτούμενη σημασία στις κουρτίνες μας, τις αγοράζουμε και δύσκολα σκεφτόμαστε να τις αλλάξουμε για την ανανέωση σπιτιού, πράγμα που φυσικά είναι λάθος. Οι κουρτίνες είναι εκείνες που μπορούν να στολίσουν ένα δωμάτιο και να του δώσουν μια ιδιαίτερη αισθητική και άποψη.

Δεν είναι τυχαίο που τα ωραιότερα minimal σπίτια που βλέπουμε δεν δίνουν μεγάλη έμφαση στο χρώμα των τοίχων τους, αλλά στις εντυπωσιακές κομψές κουρτίνες. Ακόμη και η διακόσμηση επαγγελματικών χώρων εξαρτάται κατά πολύ από τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων και των κουρτινών. Υπάρχουν πολύ όμορφες επιλογές για κάθε δωμάτιο και χώρο.

Το σαλόνι είναι ένας χώρος όπου περνάμε πολύ ώρα με τους φίλους αλλά και με τους δικούς μας ανθρώπους, άρα θα πρέπει να τον φροντίζουμε περισσότερο για να είναι και πιο ευχάριστος. Τα έπιπλα παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για το ποιες κουρτίνες να επιλέξουμε, αλλά υπάρχει τόσο τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, που σίγουρα θα βρούμε τις ιδανικές για το δωμάτιο με βάση το γούστο και το style της διακόσμησης που έχουμε επιλέξει.

Όσον αφορά τις κουρτίνες που μπορούμε να βάλουμε στην κρεβατοκάμαρα μας οι επιλογές είναι εξίσου αρκετές. Συνήθως προτιμούμε τα φωτεινά χρώματα και μάλιστα των συνδυασμό πολλών χρωμάτων. Το χρώμα είναι βασικό για ένα δωμάτιο, καθώς βελτιώνει τη διάθεση αλλά και την ευεξία μας. Το χρώμα σε μία κουρτίνα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά αν θέλουμε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, πρέπει να επιλέξουμε έναν κοντινό χρωματισμό.

Το ύφασμα είναι το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε, καθώς δεν θέλουμε να αποκλίνουμε υπερβολικά από τα αυτά που κυριαρχούν στο χώρο. Αν έχουμε εντάξει το βελούδο στη διακόσμηση, μπορείς να παίξεις με μία διακοσμητικά στοιχεία στην κουρτίνα από βελούδο. Το ίδιο σκεπτικό μπορεί να υιοθετηθεί για κάθε ιδιαίτερο ύφασμα που μπορεί να υπάρχει στο χώρο.

Το μάκρος μίας κουρτίνας εξαρτάται καθαρά από το προσωπικό γούστο του καθενός. Μπορούμε να την κρατήσουμε ελαφριά πάνω από το δάπεδο, που είναι λίγο πιο μοντέρνα τάση ή να αφήσουμε μερικά εκατοστά παραπάνω για να ¨σέρνεται¨ πλουσιοπάροχα δημιουργώντας μια αίσθηση αρχοντιάς.

Το πάχος μιας κουρτίνας πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ που θέλεις να αποπνέει ο χώρος σου. Για ανάλαφρη διακόσμηση χωρίς πολλά βαριά στοιχεία, κινήσου σε αέρινα υφάσματα με λεπτό πάχος. Για πιο κλασική διακόσμηση σπιτιού, μπορείς να επιλέξεις μια κουρτίνα για το σαλόνι σου που έχει μέτριο πάχος και θα αναδεικνύει καλύτερα το ύφος του δωματίου.

Αν θέλουμε να ανανεώσουμε τον χώρο μας ακόμα περισσότερο τότε μπορούμε να κάνουμε και μια ριζική αλλαγή στο χρώμα τον τοίχων! Μια ταπετσαρία, θα κάνει την διαφορά και θα δώσει νέο
ύφος! Με τα την ποικιλία που υπάρχει σε πλούσια μοτίβα, θα μεταμορφωθούν οι τοίχοι και κατ’ επέκταση όλος ο χώρος. Στην περίπτωση που ο χώρος είναι επαγγελματικός, η ταπετσαρία συμπληρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το ύφος της διακόσμησης.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό μέσα σε ένα δωμάτιο από μία ταπετσαρία με άποψη. Στην περίπτωση μιας τέτοιας ταπετσαρίας, προτιμήσετε να ντύσετε ένα κομμάτι τοίχου, ώστε να έχετε το όμορφο αποτέλεσμα που θέλετε, χωρίς να «πνιγεί» ο χώρος.

Αν σας προβληματίζει η διάρκεια ζωής της, τα νέα από τον κόσμο της ταπετσαρίας είναι ότι πλέον τα υλικά με τα οποία κατασκευάζονται είναι μεγαλύτερης αντοχής και με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να αντέξουν πάνω από 10 χρόνια! Στο σπίτι μας ή στο επαγγελματικό μας χώρο, κάθε δωμάτιο λέει μια ιστορία και κάθε τοίχος δείχνει την αισθητική και το γούστο μας.

Με την κατάλληλη φροντίδα κι επιμέλεια στις διακοσμητικές λεπτομέρειες που μας πλαισιώνουν, θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για μια ποιότητα ζωής και καθημερινότητας!

Related posts