banner
banner
banner
banner
banner

Ελληνικά πρωινά

Ελληνικά πρωινά

Το πρωινό θεωρείται το κατεξοχήν γεύμα των διακοπών και η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για την ημέρα που προσδοκά. Ο αστείρευτος γαστρονομικός πλούτος της χώρας μαςεκφράζεται με τον πιο γευστικό τρόπο μέσα από ένα γνήσιο ελληνικό πρωινό.

Το ελληνικό πρωινό, διαμορφώνεται από τόπο σε τόπο. Οι Πρώτες ύλες προσεκτικά επιλεγμένες με τις υψηλές διατροφικές αξίες, τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα συνθέτουν τον γαστρονομικό χάρτη και την κουλτούρα της εκάστοτε περιοχής.

Το πρωινό λοιπόν κατατάσσεται να είναι από τις σημαντικότερες παροχές γευμάτων και υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο, το οποίο μπορεί εύκολα να γίνει σημείο αναφοράς της ικανοποίησης ή μη, των επισκεπτών του. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε ένα ξενοδοχείο, το πρωινό είναι η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της ημέρας, δίνοντάς μας την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τις συνήθειες του τόπου και θα μας προετοιμάσουν να αισθανθούμε ότι γινόμαστε ένα με τον χαρακτήρα του τόπου που βρισκόμαστε.

Η γαστρονομία και ο τουρισμός εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα και το Πρωινό παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να γνωρίσουν την γαστρονομία της χώρας και μέσω του πρωινού μας να γευτούν τα τοπικά προϊόντα και εδέσματα τα οποία αποτελούν συνάμα και μέρος της Μεσογειακής διατροφής. Κάθε περιοχή της Ελλάδας αναλόγως με τις κλιματολογικές συνθήκες, τα ήθη και τα έθιμα,έχει την δυνατότητα μέσα από Τα ξενοδοχεία να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο και το μέσο για την γνωριμία των παραγωγών με τους καταναλωτές, τους τρόπους παραγωγής και την ανάδειξη του τόπου και συνάμα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Η γαστρονομία από το παρελθόν αποτελεί βασικό παράγοντα σχηματισμού της ταυτότητας ενός ξενοδοχείο ή εστιατορίου σε σημαντικό βαθμό. Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, κυρίως, επικρατούσε η τάση πολλοί τουρίστες να τρώνε στις διακοπές τους το ίδιο φαγητό με αυτό που προτιμούσαν στην πατρίδα τους. Αυτό το φαινόμενο επηρέασε ιδιαίτερα τις κουζίνες των ξενοδοχείων και οδήγησε στην ανάπτυξη ξένων κουζινών και φαγητού.

Οι διάφορες εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ όμως τα οποία λαμβάνουν χώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια με θέμα την μαγειρική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα, άρχισαν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον από Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς επισκέπτες. Κάποια φεστιβάλ όπως Το Sani Gourmet Festival π.χ το οποίο πραγματοποιείται στη βόρεια Ελλάδα και αποτελεί ένα επιτυχημένο φεστιβάλ γαστρονομίας, το οποίο έχει καθιερωθεί από Chefs της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας γαστρονομίας για την μελέτη των διεθνών τάσεων και των νέων προτάσεων καθώς και τα εξίσου επιτυχημένα Thessaloniki Food Festival, το tings food path και το taste of Athens, εκθέσεις όπως η expotrof, foodexpo, που διεξάγονται σε ετήσια βάση με σκοπό να προβάλλουν τη γαστρονομική διαδρομή της Ελλάδος έχουν καταφέρει να συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό ώστε να προβληθεί προς τα έξω ο τοπικός γαστρονομικός πλούτο της χώρας μας.

Έτσι, τα ξενοδοχεία αποκτούν την δυνατότητα να δυναμώσουν τον τοπικό χαρακτήρα τους βοηθώντας και αυτοί τους παραγωγούς να αναδείξουν τα προϊόντα τους, μέσα από τις γαστριμαργικές παρουσιάσεις των Chefs, που και οι ίδιοι αποσκοπούν όσο τίποτα στην καλή πρώτη ύλη για τη δημιουργία του μενού τους και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό brand name στο γαστρονομικό χάρτη.

Κάποια έξυπνα λοιπόν σημεία τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν και να βοηθήσουν τον χαρακτήρα σε ένα ξενοδοχείο για να αποκτήσει το δυνατό πλεονέκτημα, αποσπώντας θετικές κριτικές είναι η καλή πρώτη ύλη και ανάδειξη της και η σήμανση με ταμπελάκια. Ακόμη και αν υπάρχει η αυτοπεποίθηση πως έχουμε δημιουργήσει το ιδανικό μενού για πρωινό, συχνά δεν
ενημερώνουμε επαρκώς τους επισκέπτες σχετικά με τις επιλογές του μπουφέ και τα συστατικά της κάθε συνταγής.

Συνάμα με τα ταμπελάκια θα μπορεί να αναφέρει τον παραγωγό και την περιοχή που βρίσκεται δίνοντας ακόμα έναν τοπικό χαρακτήρα και να τον αναδείξει και όχι τον χαρακτήρα μαζικό – εμπορικό. Έτσι μπορείτε να εμπλουτίζεται τις επιλογές του πρωινού σας μπουφέ, με δημιουργικές εναλλαγές εδεσμάτων και γλυκισμάτων διατηρώντας τα υλικά πάντα φρέσκα και με την ποιότητα των ντόπιων παραδοσιακών υλικών, δημιουργώντας μια σχέση με χαρακτήρα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινάς την ημέρα σου με τοπικά αγνά προϊόντα, σπιτικές γεύσεις, οι οποίες θα σου προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γνωριμίας με τον κάθε τόπο.

Related posts