banner
banner
banner
banner

ΓΑΜΗΛΙΟ MAKEOVER

ΓΑΜΗΛΙΟ MAKEOVER

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ
Με τον Πλαστικό Χειρουργό, Στρατιωτικό Ιατρό, Νικόλαο Κωστογλούδη.

 

Η ημέρα του γάμου είναι ξεχωριστή για κάθε νύφη, που εκείνη τη βραδιά πρωταγωνιστεί στην ομορφότερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της.
Όλο και περισσότερες μέλλουσες νύφες επιλέγουν πλέον να επισκεφτούν τον Πλαστικό Χειρουργό την περίοδο της οργάνωσης και προετοιμασίας του γάμου τους για να βελτιώσουν οποιοδήποτε αισθητικό πρόβλημα τους απασχολεί. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, διότι εκείνη την ημέρα, που τα μάτια του αγαπημένου αλλά και των καλεσμένων τους είναι όλα στραμμένα πάνω τους, θέλουν να αισθάνονται πανέμορφες, λαμπερές και γεμάτες αυτοπεποίθηση ότι θα εντυπωσιάσουν.

Οι πιο συχνές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται πριν το γάμο είναι η λιποαναρρόφηση και η αυξητική στήθους. Και οι δύο αυτές επεμβάσεις βελτιώνουν σημεία που από πριν απασχολούσαν τη μέλλουσα νύφη, όμως η ώρα της επιλογής του νυφικού οδηγεί στη απόφαση για την επέμβαση. Πράγματι, ένα νυφικό που θα στρώνει άψογα στις καμπύλες του σώματος και θα αναδεικνύει ένα πλούσιο μπούστο αποτελεί ζητούμενο για τη μεγάλη βραδιά.

Αρκετά συχνά μία μέλλουσα νύφη απευθύνεται στον Πλαστικό Χειρουργό για να υποβληθεί σε ρινοπλαστική ή ωτοπλαστική. Η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και κάθε παρέκκλιση από το φυσιολογικό μέγεθος, την συμμετρία και τις αισθητικές αναλογίες γίνεται άμεσα αντιληπτό. Όταν αυτό στερεί τη νύφη από την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και την προβληματίζει η εικόνα της στις φωτογραφίες του γάμου της, είναι λογικό να επιθυμεί την ρινοπλαστική. Αντίστοιχα, τα πεταχτά αυτιά περιορίζουν πολύ τις επιλογές για ένα εντυπωσιακό νυφικό χτένισμα, οπότε η ωτοπλαστική μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ωστόσο, οι περισσότερες νύφες αλλά και ο στενός οικογενειακός και φιλικός κύκλος, πολύ συχνά επιλέγουν μία μη επεμβατική θεραπευτική παρέμβαση για να δώσουν λάμψη και φρεσκάδα στην εμφάνισή τους με αφορμή το σημαντικό γεγονός που αναμένουν.

Συνήθως ο Πλαστικός Χειρουργός καλείται να προτείνει τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις κάθε προσώπου. Πολύ συχνά επιλέγεται η εφαρμογή Botox, το οποίο με φυσικό και αρμονικό τρόπο καταργεί τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και στο έξω όριο των ματιών (πόδι της χήνας), δίνοντας την τελική εικόνα ενός ξεκούραστου προσώπου.

Άλλη επιλογή είναι η χρήση ενέσιμου gel υαλουρονικού οξέος, με ποικίλες εφαρμογές στο πρόσωπο, όπως η αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, η μείωση των έντονων ρινοπαρειακών ρυτίδων και το γέμισμα των χειλέων.

Η θεραπεία με Fractional Laser CO2, εκτός από την απομάκρυνση της επιφανειακής κερατίνης στιβάδας (ελεγχόμενη απολέπιση), ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται σφριγηλό, να αποκτά λάμψη και να εξαλείφονται οι δυσχρωμίες και οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου. Πλέον μπορεί να συνδυάζεται με τη θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma). Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει και επιταχύνει τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος.

Στην θεραπεία PRP αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματός μας. Το αποτέλεσμα είναι η δραματική αύξησητης ανάπλασης και σύσφιξης στην περιοχή που εφαρμόζεται για ένα τέλειο πρόσωπο γεμάτο λάμψη και φωτογένεια.

Νικόλαος Κωστογλούδης
MD, EBOPRAS
Πλαστικός Χειρουργός,
Στρατιωτικός Ιατρός
Ισαύρων 14, Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκης 29, Νέα Μουδανιά
Τ. 6947430 511 | info@plasticsurg.gr | www.plasticsurg.gr

Related posts