banner
banner
banner
banner
banner

Ανακαίνιση εστιατορίου με νόημα!

Ανακαίνιση εστιατορίου με νόημα!

Για τη δημιουργία ενός όμορφου πιάτου σε ένα εστιατόριο χρειάζεται μεράκι και υπομονή από τον σεφ και το υπόλοιπο προσωπικό της κουζίνας. Η ανακαίνιση εστιατορίου χρειάζεται ακριβώς το ίδιο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η σωστή μελέτη από κάποιον ειδικό είναι οι λέξεις κλειδιά για τη δημιουργία μια επιχείρησης εστίασης. Οι περισσότερες επιχειρήσεις εστιατορίων αποτυγχάνουν γιατί η συνολική εμφάνιση του χώρου δεν “δένει” με το προϊόν που προσφέρεται στο πελάτη. Όλοι οι χώροι ενός καταστήματος πρέπει να αναλύονται ξεχωριστά και ο σχεδιασμός τους να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες τους. H σωστή ανακαίνιση εστιατορίου θα δώσει καινούργιο αέρα στον επαγγελματικό σας χώρο και θα προσελκύσει νέους πελάτες. Δεδομένου ότι σήμερα οι καταναλωτές είναι απαιτητικοί και επιφυλακτικοί και δύσκολα πια θα υιοθετήσουν τη συνήθεια του εστιατορίου, είναι σημαντικό να τους κερδίσετε από την πρώτη επίσκεψη.

Η μελέτη αφορά τη διαμόρφωση του εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου του εστιατορίου σας τόσο από κατασκευαστικής άποψης, όσο και από αισθητικής, με απώτερο στόχο τη σωστή διάταξή του και την ανανέωση των υλικών και διακόσμησης. Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές σας επιθυμίες όσον αφορά το ύφος του καταστήματος και φυσικά το budget που διαθέτετε.

Σε μια ανακαίνιση το κομμάτι το οποίο είναι ορατό στους πελάτες είναι η διακόσμηση και η επίπλωση του. Ένας ειδικός θα σας καθοδηγήσει όσον αφορά την επίπλωση του εστιατορίου σας με έπιπλα (τραπέζια, καρέκλες κ.ά.) στην τεχνοτροπία και το στιλ που ταιριάζει σε αυτό. Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης πρέπει να είναι προσιτοί και άνετοι στον κόσμο, αλλά να συνδυάζονται με πρωτότυπες κατασκευές, αντιληπτές από μεγάλη απόσταση, για να μετατρέψετε τους πελάτες σε θαμώνες του καταστήματος!

Αν είναι απαραίτητο, αλλάζουμε τα κουφώματα, μειώνοντας έτσι τις θερμικές απώλειες το χειμώνα και κλιματισμού το καλοκαίρι. Φροντίζουμε οπωσδήποτε για το σωστό εξαερισμό και κλιματισμό του χώρου βάσει μελέτης. Επίσης φροντίζουμε για τη σωστή θέρμανση του χώρου με το σωστό σχεδιασμό και υλοποίηση της εγκατάστασης. Εστιατόριο με καθαρά καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η αλλαγή του δαπέδου με σύγχρονα, πρακτικά υλικά που καθαρίζουν εύκολα και δεν γλιστρούν, τόσο στην κουζίνα, όσο και στο χώρο εστίασης.

Ένα σημείο που δημιουργεί αμέσως εντυπώσεις στους πελάτες είναι οι τουαλέτες. Ανακαινίζουμε τις τουαλέτες χρησιμοποιώντας σύγχρονα, ποιοτικά είδη υγιεινής και πλακάκια και εγκαθιστώντας το απαραίτητο σύστημα εξαερισμού. Είναι ο χώρος που μπορεί να ωθήσει κάποιον να αναφέρει τις καλύτερές κριτικές αν μείνει εντυπωσιασμένος, αλλά και να αναφέρει αρνητικά σχόλια στην περίπτωση που αντικρίσει κάτι που δεν αρμόζει στον υπόλοιπο εξωτερικό χώρο.

Στην ανακαίνιση εστιατορίου σημαντικό ρόλο παίζει ο σχεδιασμός του σωστού φωτισμού, που θα συμβάλλει στην άνετη λειτουργία της κουζίνας αλλά και θα προσδίδει την επιθυμητή ατμόσφαιρα
στο χώρο εστίασης.

Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και η ποικιλία αρμονικών μεταξύ τους υλικών, μεταμορφώνουν τον χώρο και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Στην ανακαίνιση ενός καταστήματος εστίασης
δεν ξεχνάμε βέβαια και τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, αν υπάρχει. Απαιτείται η μελέτη διάταξης των τραπεζοκαθισμάτων, ο σχεδιασμός του κήπου και η ανάλογη πρόβλεψη τα σκίαστρα και τέντες.

Δεν είναι όμως μόνο ο χώρος εστίασης των πελατών, αλλά και ο χώρος προετοιμασίας των γευμάτων που πολύ συχνά χρήζει αλλαγής και ανακαίνισης. Μία κουζίνα εστιατορίου έχει διαφορετικές
ανάγκες στον σχεδιασμό της από μια σπιτική κουζίνα. Η σπιτική κουζίνα οργανώνεται και σχεδιάζετε για να εξυπηρετήσει μια οικογένεια ή ανάγκες κάποιων ανθρώπων, ενώ μια επαγγελματική
κουζίνα σχεδιάζεται για να καλύψει τις ανάγκες περισσοτέρων ενώ παράλληλα βασίζεται σε κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Στην κουζίνα προβλέπουμε για τη σωστή διάταξη του χώρου ώστε η ανακαίνιση εστιατορίου να την κάνει πιο λειτουργική και άνετη. Μεγάλοι νεροχύτες, καινούργιες εστίες, ευρύχωρα ντουλάπια,
αποθηκευτικοί χώροι και επαρκείς πρίζες είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε. Οργανώστε τα βήματα για την διαδικασία παραγωγής του φαγητού π.χ. αγορά υλικών, αποθήκευση, ετοιμασία, μαγείρεμα, σερβίρισμα και προσαρμόστε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται.

Με την μέθοδο αυτή θα αξιοποιήσετε στο έπακρο όλον τον διαθέσιμο χώρο που έχετε, ώστε το προσωπικό να λειτουργεί και να κινείτε σωστά χωρίς να υπάρχουν εκνευρισμοί και άγχος για την σωστή προετοιμασία του φαγητού. Ένα από τα must τις εποχής στο design εστιατορίων, είναι η κουζίνα σε «κοινή θέα» για τους πελάτες σας ή open kitchen όπως την ακούμε συχνά. Αρέσει τους πελάτες να παρακολουθούν την διαδικασία μαγειρέματος, νιώθουν ασφάλεια για το φαγητό που ετοιμάζεται εκείνη την στιγμή και δεν προβληματίζονται για τους κανόνες υγιεινής
καθώς μπορούν να βλέπουν ξεκάθαρα τα πάντα.

Δημιουργήστε μια λίστα με όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε. Επιλέγοντας τον καλύτερο εξοπλισμό, δημιουργείτε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προς την επιτυχία. Η σωστή τοποθέτηση του
είναι πολύ μεγάλης σημασίας, μιας και θα μπορεί να μειώσει δραστικά τους χρόνους παρασκευής φαγητού, να βοηθήσει στην σωστή λειτουργία της κουζίνας και να μη δημιουργεί συμφόρηση σε
ώρες αιχμής.

Οι πελάτες πρέπει να θαυμάσουν το κάτι ξεχωριστό σε εσάς. Το καλό φαγητό και η εξαίσια εξυπηρέτηση είναι δύο συστατικά που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, αλλά παράλληλα δεν είναι και τα μοναδικά. Ο πελάτης θέλει να απολαύσει σε εσάς κάτι το «διαφορετικό». Εντυπώσεις που θα τον οδηγήσουν να σας συμπεριλάβει στην top λίστα του για να σας προ τείνει σε φίλους ή να σας επισκεφθεί ξανά και ξανά. Βρείτε λοιπόν το στοιχείο εντυπωσιασμού που ταιριάζει στην επιχείρηση σας και επενδύστε σε αυτό…και ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ!

Φωτεινή Ζγέμπα
Διακοσμήτρια – Interior Designer Κύπρου 3, 564 29, Θεσσαλονίκη
decorado.gr / info@decorado.gr
Tηλ. 6947 426 023