banner
banner
banner
banner
banner

Αλλάξτε το χώρο σας, αλλάζοντας φωτισμό!

Αλλάξτε το χώρο σας, αλλάζοντας φωτισμό!

Το φως μέσα σε έναν χώρο μπορεί να τον μεταμορφώσει. Μπορεί να τον κάνει να δείχνει μικρότερος ή μεγαλύτερος, φιλόξενος ή άβολος, λειτουργικός ή δυσλειτουργικός. Κάθε σημείο του χώρου μας έχει ανάγκη από διαφορετικό φωτισμό και πάντα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν το σκοπό του φωτισμού μέσα σε έναν χώρο.

Τοποθετήστε τον φωτισμό στο σπίτι σας ξεκινώντας από τα σημεία στα οποία είναι απαραίτητος για πρακτικούς λόγους. Στην κουζίνα, το μπάνιο, το γραφείο και την ντουλάπα σας, ο σωστός φωτισμός θα σας βοηθήσει να πραγματοποιείτε τις εργασίες σας με μεγαλύτερη άνεση. Τοποθετήστε πάνω από τον πάγκο της κουζίνας σας μια ταινία φωτισμού led, η οποία θα κάνει πιο άνετες τις εργασίες σας και θα προσδώσει επίσης μια νέα αισθητική, αναδεικνύοντας τον χώρο. Μπορείτε να βρείτε εύκολα ταινίες φωτισμού led σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, φωτισμού ή ειδών οικιακής χρήσης.

Ο έντονος φωτισμός στον καθρέπτη του μπάνιου θα σας βοηθήσει να βάφεστε με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια, ενώ θα κάνει τον χώρο πιο ξεκούραστο και ευχάριστο. Για το γραφείο σας επιλέξτε εκτός από το φωτιστικό οροφής, μια δυνατή λάμπα γραφείου, για να σας βοηθήσει στην καλύτερη εστίαση, ξεκουράζοντας ταυτόχρονα τα μάτια σας. Και για να μη χρειάζεται να ψάχνετε τα ρούχα σας μέσα στο σκοτάδι της ντουλάπας, όπου δε φτάνει συνήθως το φως από την οροφή, μπορείτε να επιλέξετε σποτάκια ή ταινία φωτισμού led, τα οποία είναι οικονομικά και εργονομικά, κατάλληλα για μικρούς χώρους.

Ο κρυφός φωτισμός στο σαλόνι είναι ίσως η αγαπημένη επέμβαση των διακοσμητών εσωτερικού χώρου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο λόγος, επειδή μπορεί αδιαμφισβήτητα να το μεταμορφώσει! Εάν θέλετε να ξεφύγετε από την συνηθέστερη τοποθέτηση που γίνεται στο ταβάνι και να μη μπείτε και σε όλη αυτή τη διαδικασία, επιλέξτε μέρη που αγαπάτε και θέλετε να αναδείξετε. Έργα τέχνης, μοντέρνες γυάλινες βιτρίνες, βιβλιοθήκες, μπουφέδες και έπιπλα τηλεόρασης ή ακόμη και το γυάλινο τραπέζι του καθιστικού σας! Προσέξτε απλώς να μη το παρακάνετε, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το αντίθετο από καλαίσθητο και διακριτικό και να κάνει το σαλόνι σας να μοιάζει με μουσείο.

Μία μόνο πηγή φωτός δεν είναι αρκετή για μεγάλους χώρους, όπως το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας. Ο φωτισμός οροφής μπορεί να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος χώρου, ωστόσο συχνά δεν είναι αρκετός ή είναι υπερβολικός για τις ανάγκες και τη διάθεσή μας. Μια εύκολη λύση για να έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στο χώρο, όταν το επιθυμείτε, είναι να τοποθετήσετε φωτιστικά δαπέδου ή πορτατίφ δίπλα στα σημεία όπου συνήθως κάθεστε ή σε κρυφές γωνιές του χώρου που δε φωτίζονται επαρκώς. Έτσι, θα μπορείτε είτε να φωτίσετε το χώρο σας περισσότερο όταν είναι απαραίτητο, είτε να προσδώσετε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, επιλέγοντας μονάχα ένα φωτιστικό.

Σε φωτισμό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ανάγνωση και για εργασία πρέπει να δώσουμε λίγο περισσότερο προσοχή, καθώς σε πολλές των περιπτώσεων το φως εμποδίζεται από το κεφάλι ή τους ώμους. Τα φωτιστικά γραφείου θα πρέπει να τοποθετούνται απέναντι από το σημείο που καθόμαστε και να εστιάζουν πάνω στο σημείο εργασίας. Εάν επίσης σας αρέσει να διαβάζετε στο κρεβάτι, θα χρειαστείτε μια πηγή φωτός που θα ξεκουράζει τα μάτια και θα εστιάζει στο βιβλίο σας. Τοποθετήστε πίσω και πάνω από τον ώμο σας ένα μικρό λαμπάκι ανάγνωσης που θα κάνει το διάβασμά σας εύκολο και άνετο

Related posts