banner
banner
banner
banner

Αλέξανδρος Αλεξίου

Αλέξανδρος Αλεξίου

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου είναι ο pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki, ένα ξενοδοχείο κόσμημα και ταυτόχρονα επίγειος παράδεισος συγκαταλέγεται σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχείων στο κόσμο και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Ανατρεπτικός, σύγχρονος, γεμάτο εκπλήξεις στις συνταγές του μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις δημιουργείες του.

Ενας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενικός και με αγάπη σ’αυτό που κάνει, είτε για έναν μπουφέ με γλυκίσματα, όπως για το διάσημο πλεον Sunday brunch στο εστιατόριο ambrosia, ειτε για το a la carte του ξενοδοχείου, τα γλυκά του θα τα ζήλευαν βραβευμένοι σεφ ανα τον κόσμο, πιάτα με ένταση, με γεύσεις που ξετρελαίνουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο και όχι μόνο!

Περισσότερα

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου αποφοίτησε το 1996 από την ΤΕΣΤΕ – Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό που κάνει παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής των Oriol Balaguer, Gianluca Fusto, Ghislain Gaille κ.ά.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του pastry chef Ghislain Gaille, στο Ηyatt Regency Thessaloniki, όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα ως pastry chef με ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Δημήτρης Χρονόπουλος έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα του, μιας και οι συνεργασίες που είχαν κατά καιρούς, τον βοήθησαν πολύ να ολοκληρώσει την επαγγελματική του δομή.

Τα ταξίδια σε Μιλάνο, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι και η συμμετοχή σε διάφορες διοργανώσεις και σεμινάρια, όπως στο Greek Culinary Festival το 2006 του Hyatt Regency Belgrade, το opening στο εβληματικό Park Hyatt Vienna τo 2014 και το μοντέρνο Hyatt Regency Atakoy Instabul 2015, εμπλουτίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις τεχνικές του.

Από το 2005 μέχρι το 2014 (ανά 3 περιόδους κάθε χρονιά) δημιουργεί και παρουσιάζει με την εταιρεία “Wine plus” την γευστική δοκιμή συνταγών ζαχαροπλαστικής στο εστιατόριο “Αmbrosia”.

Το 2008 συμμετέχει στο βιβλίο της διατροφολόγου Ειρήνης Πασχαλέρη “Συνταγές που άλλαξα”, ένα καινοτόμο βιβλίο για την εποχή του.

Το 2005 και το 2013 ανακηρύσσεται “Υπάλληλος της χρονιάς” στο Hyatt Regency Thessaloniki.

Το 2015-16 συμμετέχει στο περιοδικό QZINE μαζί με τον βραβευμένο chef jan Charlie metayer σ’ ένα ανατρεπτικό περιοδικό γεύσης όπου δημιουργεί τα γλυκά.

ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Οι προτάσεις του Pastry Chef Αλέξανδρου Αλεξίου

• Αναδομημένο γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα.

• Παγωτό βιολέτα με βατόμουρα και κρέμα από ρόδι.

• Κομποτέ Φράουλας & ραβέντι αρωματισμένο με αρμπαρό- ριζα, παγωτό γιαούρτι & μαλλί της γριάς.

• Μους ελληνικού καφέ με παγωτό τριαντάφυλλο & άρωμα κάρδαμου.

• Σφαίρα σοκολάτας με σοκολάτα dulcey, μπισκότο μαστίχας & γλυκό από άνθη λεμονιάς.

• Αυθεντική γαλλική κρέμ μπρουλέ.

• Παραδοσιακή τιραμισού με εσπρέσο και μπισκότα.

• Τσιζκέικ νέας Υόρκης με φράουλες

 

Αλέξανδρος Αλεξίου

Pastry Chef Hyatt Regency Thessaloniki

13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας Θεσσαλονίκη

57001 Ελλάδα Tel: +30 231 040 1234 | Fax: +30 231 040 1100

Email: hotel.hrthessaloniki@hyatt.com Α

Related posts