banner
banner
banner
banner
banner

Έργα τέχνης & προσωπικός χώρος: μια σχέση καρμική

Έργα τέχνης & προσωπικός χώρος: μια σχέση καρμική

Τα έργα τέχνης και ιδίως οι πίνακες ζωγραφικής, αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία ενός χώρου, καθώς προσδίδουν σε αυτό ταυτότητα και στυλ. Αναβαθμίζουν τον χώρο σας και αναδεικνύουν το προσωπικό σας γούστο. Τα έργα τέχνης δε διακοσμούν. Κάθε έργο τέχνης αποτελεί μία διαχρονική αξία που εκφράζει το πνεύμα κάποιας εποχής. Το μυστικό για να αγαπήσετε τους πίνακες που θα κοσμούν το χώρο σας, είναι να αποτελούν αποκτήματα αποκλειστικά προσωπικής σας επιλογής για να μπορείτε να ταξιδεύετε καθημερινά καθώς το βλέμμα σας θα λατρεύει να χάνεται για ώρες μέσα στις πινελιές τους.

Οι πίνακες που θα επιλέξετε μπορεί είτε να εναρμονίζονται πλήρως με το υπόλοιπο ύφος του χώρου σας, συμπληρώνοντας τέλεια την παλέτα των χρωμάτων,είτε να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτό, εξαλείφοντας κάθε αίσθηση ηπιότητας.

Σε μία κατοικία υπάρχουν αρκετοί μεταβατικοί χώροι όπως η είσοδος, ο διάδρομος και οι σκάλες, οι οποίοι συνήθως είναι άδειοι. Έτσι, για να ζωντανέψουμε αυτούς τους άδειους τοίχους που φαίνονται ελλιπείς, μπορούμε να τοποθετήσουμε μεγάλους πίνακες ζωγραφικής. Μπορείτε να αρκεστείτε σε έναν πολύ μεγάλο, ο οποίος θα πρωτοστατήσει εντυπωσιακά στο χώρο!

Μην φοβηθείτε να τοποθετήσετε στον ίδιο χώρο έργα τέχνης που να αναφέρονται σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους, να έχουν διαφορετικό ύφος ή θεματολογία. Μπορείτε να κρεμάσετε στον ίδιο τοίχο μακρόστενους, τετράγωνους, οβάλ πίνακες με διαφορετικές κορνίζες σε σχήμα, μέγεθος ακόμα και χρώμα. Δεν υπάρχουν κανόνες στο πώς πρέπει να τοποθετούνται οι πίνακες, ούτε περιορισμοί στην θεματολογία τους!

Κλασσικοί πίνακες συνδυάζονται αρμονικά με μοντέρνους. Προσωπογραφίες με φυσικά τοπία ή αφηρημένη τέχνη. Κρεμάστε πολλούς και διάφορους σε έναν τοίχο και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό! Αν φοβηθείτε την τόση ποικιλομορφία, διαλέξτε να έχουν ίδιες κορνίζες ή στο ίδιο χρώμα. Μπορείτε να τους τοποθετήσετε ανάλογα με το θέμα, το σχήμα, το χρώμα, το μέγεθος και να δημιουργήσετε διαφορετικές γωνίες στον ίδιο χώρο.

Αφήστε πίνακες στο πάτωμα, τοποθετήστε τους απλά πάνω σε έπιπλα χωρίς να τους κρεμάσετε ή κρεμάστε τους σε όποιο σημείο επιθυμείτε χωρίς περιορισμούς. Είναι επιβλητικά και εκκεντρικά, αφήνοντας στο αέρα έναν υπαινιγμό κομψότητας.

Η εικόνα μιας ακτή ή ορισμένων βουνών στους τοίχους ενός υπνοδωματίου μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο ανοιχτό ή μπορεί να σας κάνει να ταξιδεύετε σε διαφορετικές περιοχές με τη φαντασία σας.

Το σαλόνι σας είναι ο τόπος στον οποίο θα προτιμούσατε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε μετά από μια κουραστική γεμάτη άγχος μέρα στη δουλειά. Είναι επίσης το μέρος όπου θα διασκεδάσετε με όλους τους καλεσμένους που σας επισκέπτονται. Η ατμόσφαιρα στο σαλόνι θα πρέπει να είναι φρέσκια δημιουργώντας μια γαλήνια και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Η τέχνη ομορφαίνει το χώρο μας όταν μπορούμε να την χαρούμε με τα μάτια μας και την ψυχή μας μαζί! Αφήστε την τέχνη να μιλήσει στο χώρο σας, έχει να πει πολλά!

Related posts